Partit Socialdemòcrata

Consideracions del PS en relació a l’accés d’un pilot de motocicleta a l’espai protegit del Madriu

Crea: 08/02/2019 - 13:10
Un instant del vídeo gravat pel pilot.
En relació als fets protagonitzats per un pilot d’enduro que va accedir amb motocicleta a una zona restringida de la vall del Madriu Perafita-Claror, contravenint d’aquesta forma la normativa que impedeix l’ús de vehicles de motor, des del Partit Socialdemòcrata (PS) volem fer diverses consideracions. 
 
En primer lloc, hem de lamentar una acció clarament il·legal i que, a més, ha posat en perill el ric patrimoni cultural i natural d’un espai protegit i, recordem, declarat patrimoni de la humanitat per la Unesco. A la zona hi ha senyals que deixen ben clar que no està permès l’accés amb vehicles de motor com, en aquest cas, una motocicleta d’enduro.
 
En segon terme, donem suport a la decisió de la comissió de gestió d’interposar una denúncia contra el dit motorista per la infracció comesa. Confiem que els cossos responsables de la investigació i la justícia emprendran les accions necessàries per sancionar aquesta conducta del tot reprovable, encara més en una persona que, pel seu caràcter públic, està obligada a mantenir una conducta exemplar.
 
Per últim, volem lamentar les declaracions de la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol. Com a responsable d’un dels quatre comuns que tenen responsabilitat sobre la vall del Madriu, intentar treure ferro a uns fets tan greus qualificant-los com a “una anècdota” està totalment fora de lloc. Una vegada més, des de Demòcrates per Andorra (DA) es demostra el poc interès per protegir aquest paratge de tanta importància natural i cultural per al nostre país.