Partit Socialdemòcrata

Comunicat del PS en relació amb la situació a Catalunya

Crea: 09/26/2017 - 12:16
Una reunió del comitè directiu del PS.
En relació amb els esdeveniments que s’estan vivint els darrers dies a Catalunya arran de la convocatòria del referèndum d’autodeterminació per diumenge vinent, 1 d’octubre, el Partit Socialdemòcrata vol fer públiques les consideracions següents.
 
En primer lloc, volem refermar la preocupació important que ens genera tot el que està passant els darrers dies amb una situació de conflicte que, entenem, en res ajudarà a trobar una solució adequada. Novament, volem fer una crida al diàleg entre les dues parts i recordem que és responsabilitat dels polítics saber trobar vies negociades per afrontar els problemes que afecten els ciutadans. 
 
També defensem la necessitat de respectar els ordenaments jurídics nacionals i internacionals sense que això suposi impedir la possibilitat que la ciutadania pugui expressar-se lliurement de forma democràtica i pacífica. 
 
A més, volem posar en relleu la inquietud que ens està generant el fet que, en els darrers dies, s’estan vulnerant, al nostre entendre, principis i drets que han de ser fonamentals i, per tant, defensats fermament, a qualsevol democràcia moderna, com la llibertat d’expressió, d’informació i de reunió. Aquestes vulneracions, que en algun cas poden arribar a recordar èpoques passades, entenem que no serviran, de cap manera, per reconduir la situació, ja que, com hem dit anteriorment, només el diàleg pot ajudar a trobar una sortida acceptable per totes les parts.
 
Des del PS no podem oblidar els llaços estrets que han existit, existeixen i existiran entre Andorra, Catalunya i Espanya. Són molts els andorrans que hi tenim vincles familiars i d’amistat i el nostre país, cal recordar, va ser lloc de refugi de molts catalans i espanyols que en el seu moment van fugir de la dictadura franquista. Per això, no podem més que confiar que la situació s’acabi reconduint i es trobi una solució a un conflicte que no és gens positiu per a ningú.
 
Tags: