Partit Socialdemòcrata

Alís avança que el PS treballarà per ser present a les comunals de les set parròquies

Crea: 07/03/2019 - 16:50
Alís, durant l'entrevista (SER Andorra).
El Partit Socialdemòcrata (PS) treballarà amb la voluntat de ser present a les llistes electorals de totes les parròquies en les comunals previstes per al desembre. Així ho ha afirmat el nou primer secretari de la formació, Gerard Alís, que ha puntualitzat que aquesta presència podria ser diferent en funció del tarannà de cada territori. El dirigent també ha estat crític amb el fet que la principal obra del Govern de coalició format entre Demòcrates per Andorra (DA), Liberals (L’A) i Ciutadans Compromesos, fins ara, hagi estat el nomenament d’un nombre molt elevat d’alts càrrecs.
 
Alís ha fet aquestes valoracions durant l’entrevista que ha concedit al programa ‘Hora Andorra’ de SER Andorra, després de ser elegit com a primer secretari en el congrés celebrat el passat dissabte. Justament, en dit acte es van aprovar les ponències que estableixen l’estratègia de la formació de cara a unes comunals en què es vol ser ambiciós. “La idea és ser presents a totes les parròquies”, ha afirmat el polític socialdemòcrata, tot apuntant que “sigui sols o en coalició amb altres grups o independents”. Això dependrà, ha explicat, “de la situació a cadascuna d’elles”. 
 
Alís ha deixat clar que, des del PS, “continuarem oferint a la ciutadania el nostre projecte d’una Andorra per a Tothom”. Així, “explicarem als ciutadans que som el partit que pot portar el canvi a país” i confiant que “podrem ser un dia alternativa de Govern i podrem aplicar-lo”.
 
En ser preguntat pels primers dies de l’executiu de coalició, Alís s’ha mostrat crític amb el fet que “per ara només han destacat en el nomenament de càrrecs". En aquest sentit, ha recordat que “hi ha qui es va presentar a les eleccions parlant d’eficiència i de contenció de despesa” i, en canvi, “ara estem en un discurs diferent”, ja que “un cop allà anem col·locant càrrecs i aplicant el model que fa quatre dies criticaven”. 
 
El primer secretari socialdemòcrata ha refermat la voluntat de tirar endavant les propostes programàtiques que es van defensar, tant des del PS com des de les llistes territorials de d’Acord: “Tenim els dos programes; des de l’oposició, els intentarem portar endavant”. Així, “presentarem una proposició de llei per fer més democràtic el sistema electoral; haurem de veure quina és la resposta de Liberals”.
 
Alís també ha avisat que el tema de la despenalització de l’avortament “està a l’ordre del dia” i, per tant, “caldrà afrontar-lo”. També ha criticat “el discurs de la por” per part de Demòcrates, en especial amb l’alarmisme que s’ha volgut generar parlant, fins i tot, d’una possible annexió per part d’Espanya en cas que el Copríncep episcopal renunciés. “La situació és molt diferent de la del 1993; tenim la condició d’Estat autònom i independent reconeguda internacionalment”, ha comentat.