Partit Socialdemòcrata

La llista escaldenca de PS+Independents destinarà el 2% del pressupost del comú a projectes decidits amb els ciutadans

Crea: 11/29/2015 - 22:22
La candidatura de PS+Independents a Escaldes-Engordany ha volgut demostrar la voluntat ferma “d’apropar-se al ciutadà” i, per això, els seus membres han muntat una carpa a Vivand on, al llarg de bona part de la tarda, han explicat a les persones que se’ls apropaven punts del programa i la seva idea de parròquia. La cap de llista, Cèlia Vendrell, ha desvetllat l’aposta ferma que es farà, en cas de victòria, pels pressupostos participatius. 
 
En concret, la intenció és destinar cada any un 2% del pressupost de la corporació –que està a l’entorn d’entre 20 i 22 milions d’euros segons l’exercici- a un projecte que sigui decidit per la ciutadania. “O bé es triarà en base a una consulta a través de les xarxes socials, ells mateixos el proposaran o també podem donar nosaltres idees”, ha explicat Vendrell. L’actual consellera comunal ha deixat clar que “volem fer participar el ciutadà i tot el que fem serà amb el seu consens”. 
 
Vendrell ha lamentat que aquest tarannà no s’ha aplicat, ni molt menys, els darrers anys des del comú. “H ha hagut formes envers els ciutadans i els treballadors que no han sigut les més encertades”, ha apuntat. En definitiva, ha conclòs, “no hi ha hagut el diàleg suficient”. Com a exemples, ha posat el projecte de Vivand o la decisió d’eliminar la mútua complementària de la CASS dels agents de circulació.
 
No serà l’únic dia que els membres de la candidatura escaldenca instal·laran la carpa a l’avinguda Carlemany. L’experiència, que ha estat d’allò més positiva ja que un bon grapat de persones s’ha apropat a interessar-se per les iniciatives incloses al programa electoral, es repetirà la tarda del proper dia 8 de desembre.
 
Territori: