Partit Socialdemòcrata

La llista de PS+Independents aposta per tornar a fer d’Escaldes “la capital de l’aigua”

Crea: 11/26/2015 - 21:22
Els membres de la llista a una de les escales de Caldea

Que Escaldes-Engordany torni a ser la “capital de l’aigua”. Aquest és un dels objectius claus que, en cas de guanyar, es marcarà la candidatura de PS+Independents que concorrerà el proper 13 de desembre a les eleccions comunals. Així ho ha explicat la seva cap de llista, Cèlia Vendrell, durant l’acte de presentació –realitzat en un lloc neuràlgic de la parròquia com és Caldea- d’un grup que ha definit com a “representatiu de la societat civil de la població”.

La candidata a cònsol major, secundada per la resta de membres de la llista, ha volgut posar en relleu la proximitat que tenen amb els ciutadans. “Som persones senzilles que cada matí ens aixequem a treballar”, ha afirmat, tot apuntant que “també hem decidit que una part del nostre temps el dediquem a fer política perquè creiem que la societat mereix un canvi”. I és que, ha indicat, “portem molts anys governats pel mateix color i el canvi comença als comuns”. 

Sense voler avançar gaires detalls del programa, Vendrell sí que ha deixat clar que l’aigua serà un punt essencial. I, en especial, la termal, tot i que sense oblidar la potable i altres aspectes vinculats. “Volem recuperar l’essència de la parròquia i que Escaldes torni a ser la capital de l’aigua”, ha assegurat, tot lamentant que “molts infants i joves del país no saben que la tenim”. En aquest sentit, ha volgut explicar una experiència personal: una visita durant el mes de juny amb nens de la classe del seu fill i “molts van tocar-la per primer cop aquell dia”. Sobre aquesta situació, la candidata no ha amagat que, al seu entendre, “hem fracassat”.

I, per canviar la situació, Vendrell ha explicat que la idea és anar més enllà de Caldea i potenciar l’aspecte cultural de l’aigua termal. “Reviurem la part alta a través seu”, ha afirmat. També ha deixat clar que els problemes de subministrament dels darrers mesos s’abordaran així com altres actuacions per garantir la correcta separativa de les residuals.

Aigua a banda, la llista del PS+Independents, té clar que també cal canviar de forma radical la forma de fer política i gestionar el comú, sobretot apropant-se més als ciutadans. “Hem d’assolir reptes, ser transparents i dir en què ens gastem els diners”, ha defensat. També es vol impulsar un altre tresor de la parròquia: la vall del Madriu. “Que sigui molt visitada, la volem potenciar i protegir”, ha indicat.

Sobre les possibilitats de la candidatura, ha admès que “els ciutadans decidiran”. Això sí, ha deixat clar que “som l’alternativa i volem que la gent voti en visió d’alternativa a la classe política que ara governa”, tot recordant que Demòcrates i Liberals “feia poc que anaven plegats”. 

Territori: