Partit Socialdemòcrata

La Dolors i la Lídia, quines dues dones!

Crea: 12/11/2015 - 10:07

Foc i lloc publicat al Diari d'Andorra

He de reconèixer i no els puc negar que ens fa (i em fa) especial il·lusió que dues dones encapçalin la candidatura de PS+Independents al comú d’Andorra la Vella. Un fet que com tants altres cops (se’ns ha de reconèixer que són molts els debats, tabús i portes que hem ajudat a vèncer o superar) ens diferencia d’altres propostes força més convencionals i em permeto –també– dir que menys engrescadores. Però el més rellevant no és només el fet de que siguin dues dones (que també), sinó quines són les seves trajectòries, la seva importantíssima implicació política i pública amb el país i amb la parròquia, i per tant, diríem que quines dues dones!
 
La Dolors té una àmplia experiència política al PS i com a secretària d’Estat d’Educació i com a consellera de comú; ha estat també durant molts anys directora de l’escola andorrana a Santa Coloma (estimadíssima i puc dir –de bona font– que sovint enyorada) i ara ho és del centre de batxillerat a la Margineda.
 
De la seva banda, la Lídia és membre de la Gresca Gegantera des de l’any 1987, fallaire des de la represa de la festa l’any 1988 i escudellaire de la Confraria de Sant Antoni, de la qual en va ser la primera dona presidenta (obrint portes també).
 
En definitiva, parlo de dues dones que viuen la par­ròquia (en sentit figurat i literal), que vénen a més avalades per la seva experiència de gestió, amb èxits reconeguts per engegar propostes innovadores i per aconseguir (en un món complex com l’educatiu) la implicació de tots –mestres, alum­nes….– per a assoliments molt importants. Formen el tàndem ideal per als reptes que ha d’afrontar el país i també la parròquia en els propers anys; per impulsar des de la capital una reforma de les competències i transferències que sigui justa i que tingui en compte els ciutadans i els serveis que es presten de cada comú.
 
Una reforma que necessita a la capital una veu diferent a la d’aquells que, des del Govern, no volen en realitat realitzar-la i que estan atrapats per parroquialismes i electoralismes malentesos. I també, dues dones que representen l’única opció per a aquells ciutadans que no vulguin l’heliport a la Comella.