Partit Socialdemòcrata

Intervenció de Rosa Gili en el debat de la llei del pla d'estadística 2018-2012

Crea: 12/01/2017 - 13:56
Gili, amb Pere López, durant una sessió de Consell General.

Intervenció de la consellera general Rosa Gili en defensa de la llei del pla d'estadística 2018-2021

Les dades estadístiques ens semblen una eina essencial per poder analitzar la situació d'un país, per plantejar reformes o decisions importants, per avaluar-ne els efectes.
 
Fa anys que patim la manca de dades i ja és hora de què ens proveïm d'eines eficients per poder actuar amb coneixement i no haver d'improvisar i avançar a cegues com s'ha fet massa vegades.
 
Lamentem que no s'hagi recollit la nostra proposta de reforçar l'estatus del personal tècnic del departament d'estadística garantint-ne un lloc de treball més autònom i independent com seria si fossin tots ells funcionaris. De la mateixa manera que ho són els cossos especials, els interventors i els inspectors de Govern.
 
Amb la seva obsessió de desmuntar la funció pública andorrana, debiliten la situació dels treballadors que han de garantir la no arbitrarietat per tots els ciutadans d'Andorra.
Ho hem dit en diverses ocasions i ens preocupa que algun dia paguem car el desmantellament del nostre sistema públic.
 
Malgrat aquest apunt, que ens preocupa, però que tot i insistir, DA s'obstina en el seu immobilisme, donarem suport al projecte de llei del Pla d'estadística 2017-2020.