Partit Socialdemòcrata

Intervenció de Rosa Gili en el debat de la llei de serveis de pagament i diner electrònic

Crea: 05/18/2018 - 13:15
Els tres consellers generals del PS al ple del Consell.

Intervenció de Rosa Gili en el debat al ple de la llei de serveis de pagament i diner electrònic (17-5-2018)

Avui debatem i votem el projecte de llei dels serveis de pagament i el diner electrònic.
 
Certament, els consellers socialdemòcrates compartim la necessitat d'aquesta llei per implementar els canvis normatius que cal dur a terme per incorporar directives europees a l'ordenament andorrà en relació a la normativa per incloure entitats de pagament i les entitats de diner electrònic com a noves entitats operatives del sistema financer andorrà.
 
És una llei tècnica, com ja he esmentat, referent al món bancari i que a més regula relacions amb pagaments estrangers i a l'exterior.
 
Implementa una directiva que penja dels compromisos adquirits amb l'Acord Monetari entre el Principat d'Andorra i la Unió Europea que ens ha permès adoptar l'euro.
 
Els socialdemòcrates, avui donarem suport a aquest projecte de Llei malgrat pensem que el Govern ha tardat molt presentar-lo (el van anunciar fa gairebé 1,5 anys).
 
Malgrat tot, ens ha preocupat veure errors en el text, que per sort, s'han pogut corregir a través d'esmenes presentades que no tenien res a veure amb els errors.
 
Evidentment que l'error és humà i nosaltres, com tothom, també en fem.
 
Però en aquest cas, ens sorprèn i ens preocupa la multitud d'errors en lleis delicades pels temes que tracten i per la transcendència internacional que comporten.
 
Algunes vegades se'ns plantegen interrogacions de si qui verifica els projecte de Llei que es presenta al Consell General ho fa a consciència, i fins i tot, ens fa dubtar de si els Consellers Generals de la majoria revisen massa el que prové de Govern, tot i ser al final els responsables directes de tot el que aprova aquesta cambra.
 
Tampoc considerem ideal haver d'aprovar una Llei en funció d'una directiva derogada, ja que l'haurem de modificar de nou d'aquí molt poc.
 
Sí, donarem suport a la Llei però no sense demanar un cop més rigor al Govern i també a tots aquells que tenim algun tipus de responsabilitat del que s'aprova en aquesta cambra.
 

Tags: