Partit Socialdemòcrata

Intervenció de Pere López en defensa de la modificació de la Llei de l'INAF

Crea: 10/21/2016 - 11:28
Pere López, a la tribuna del Consell General (ANA).

Intervenció en defensa de la modificació de la Llei de l'INAF (20-10-2016)

Tot just fa dues setmanes debatíem sobre la mateixa qüestió. A més, el text final no ha tingut modificació. Reprendrem, doncs, bona part dels arguments que ja vam dir. 
 
Dèiem que la crisi de BPA demanda reaccions que, com dèiem fa uns dies, no estan acabant d’arribar ni per part de Govern ni per part de la comissió especial. Esperem que aquesta tardor siguem tots plegats capaços de començar a posar fil a l’agulla amb les necessitats de reforç del nostre sistema financer i de la seva supervisió. 
 
En relació a la qüestió que avui ens ateny, ens sembla que aquest reforç passa en part perquè al front d’una institució com l’INAF hi hagi persones d’un prestigi reconegut. Hem de recordar que ni la seva direcció ni el seu consell d’administració no són pas un òrgan legislatiu i, per tant, nosaltres no veiem atacada cap qüestió de sobirania en el sentit que és aquí, al Consell General, on es fan les normes d’adaptació i d’homologació a nivell de les qüestions de caire internacional. A més, les normatives en matèria de supervisió financera, no podem obviar, vénen molt determinades per l’entorn global i per estàndards que escapen a les nostres fronteres. En tot cas, és al Consell General a qui li correspon prendre les decisions escaients per veure amb quin ritme vol seguir l’adaptació a aquestes directives.
 
Al nostre entendre, en un moment com l’actual, complex, en què es demana un reforç dels sistemes de supervisió, necessitem un regulador potent, que aporti un missatge de confiança i tranquil·litat cap a l’exterior. Si les persones que poden donar aquest missatge són persones amb passaport andorrà, benvingudes siguin. Queda clar que la llei no prohibeix en cap cas que siguin andorrans els que siguin part del consell d’administració o ocupin la seva direcció. Si pel context actual, per l’actual conjuntura, aquestes persones no han de tenir passaport andorrà però han d’ajudar a aportar estabilitat i confiança al nostre sector financer, doncs benvinguda sigui la seva aportació a fer créixer el nostre país i a aportar estabilitat al sector financer. I si avui dia no és possible que siguin andorrans, esperem que en un entorn cada cop més globalitzat, en un futur tots els membres del consell administració i la direcció puguin tenir passaport nacional.
 

Tags: