Partit Socialdemòcrata

Inici de curs

Crea: 09/25/2017 - 17:12

Article d'opinió locutat al programa 'Ningú és perfecte' de Ràdio Valira (25-09-2017)

Ja som a la tardor. Hem deixat enrere les temperatures altes, els dies llargs d'estiu, els ruixats de tarda i les vacances escolars. Andorra recupera la normalitat i la monotonia dels dies laborables. Els nens tornen a l'escola, es reprenen les activitats extraescolars i s'inicia un nou curs.
 
Els polítics comencen també un nou curs, amb moltes assignatures per davant. Per una banda esbrinar qui serà el relleu del Cap de Govern. Per altra banda acabar de concretar la ubicació del Casino, la reforma de la Funció Pública i de la Llei de competències i transferències comunals.
 
L'esport també inicia nova temporada. Els clubs i federacions han acabat les fases de preparació i arranquen amb força. Després d'un any memorable, el Basquet Club Andorra es prepara per seguir lluitant pel somni. Com cada any, els equips de la nostra lliga de futbol competiran per aconseguir la desitjada plaça europea i esperar poder passar una eliminatòria.
 
Fora dels esports majoritaris, La resta de l'esport del nostre país també es mou. Per exemple, el Club Voleibol Encamp, després d'una bona temporada i molt d'esforç, començarà a competir en la tercera categoria del Vòlei espanyol.
 
A nivell institucional, la Federació Andorrana d'Esports de Gel està tenint un any 2017 a tenir en compte. Aquesta federació, que aplega tres esports minoritaris al país (patinatge, cúrling i hoquei gel), està treballant de valent per difondre els seus esports. Mantenint l'Open de patinatge d'Andorra en un alt nivell i consideració internacional cada any i afegint noves competicions. Per una banda, el mes de maig va organitzar l'Europeu de Cúrling de la divisió C, amb una interessant difusió del seu esport.
 
Per la seva banda, l'hoquei gel està d'enhorabona. Finalment s'ha pogut formar l'equip nacional i participarà en un torneig internacional per primera vegada a la historia d'Andorra, la Development Cup, des de divendres 29 de setembre fins a l'1 d'octubre, al Palau de Gel de Canillo. Aquesta primera edició enfrontarà el nostre país amb Portugal, Irlanda i Marroc. La competició, que organitza la Federació Andorrana d'Esports de Gel, és un nou esdeveniment esportiu que ha de servir d'encontre a tots aquells països que actualment no tenen la possibilitat de competir internacionalment sota el paraigua de la Federació Internacional d'Hoquei Gel, la IIHF.
 
Més enllà de l'esport, s'ha iniciat un nou curs en tots els àmbits. En alguns traurem bona nota i en altres haurem d'anar a la repesca. Més que el resultat, l'important és com hi arribem.
Tags: 

Sobre l'autor

imatge de Aleix Mañosas
Aleix Mañosas