Partit Socialdemòcrata

Got mig buit, mig ple. Got amb contingut

Crea: 12/18/2015 - 11:05

Foc i lloc publicat al Diari d'Andorra

Got mig buit: les comunals de diumenge no van tenir el resultat esperat per a les nostres candidatures de PS+Independents. No vam gua­nyar a cap parròquia.
 
Got mig ple: les eleccions han situat les nostres candidatures de PS+Independents als tres comuns en què concorríem. Hem pogut superar un extremament selectiu sistema on es prioritza la governabilitat i es dóna la mínima de la mínima representativat a l’oposició. A Encamp hem augmentat la representació del mandat anterior que passa d’un a dos consellers, en Joan Sans i el Pere Marse­nyach. A Escaldes tot i perdre un conseller, la Cèlia Vendrell defensarà el nostre projecte en una parròquia on dels dotze consellers de comú, només dos s’han repartit per a l’oposició. Finalment, a Andorra la Vella ens mantenim com a segona força en una parròquia on el resultat era el més obert. La Dolors Carmona i la Lídia Samarra treballaran pels ciutadans d’Andorra la Vella des del comú.
 
Got mig buit: no hem estat capaços de mobilitzar el potencial elector progressista. El nostre projecte encara no ha arribat a una bossa molt gran d’electors que prefereixen quedar-se a casa. Tampoc no hem estat capaços, encara que hem esmerçat molts esforços, d’aglutinar forces polítiques sota un mateix paraigua.
 
Got mig ple: mantenim el mateix nombre de consellers amb el qual vam acabar el mandat anterior. Després d’una gran renovació, som l’única força progressista amb presència als comuns. I després de les dues eleccions del 2015 s’ha demostrat que som el vot útil i alternatiu a les forces conservadores. Les nostres candidatures estan farcides d’independents, i aquest fet demostra que som capaços d’aglutinar i de sumar al projecte bones persones.
 
Got amb contingut: al PS farem una reflexió important dels resultats de les eleccions generals i comunals, del creixement de l’abstenció, de com estem distribuïts al ter­ritori, de com ens organitzem internament, del nostre discurs. Però el més important de tot serà reflexionar sobre com fer progressar Andorra cap a un país modern, amb oportunitats per a tot­hom i amb un millor model de societat. Volem un país que sigui un referent. I sobretot treballarem sense defallir.