Partit Socialdemòcrata

Estem d’Acord

Crea: 03/20/2019 - 12:05

Article d'opinió publicat al Bon Dia (20-3-2019)

Aquests dies, amb les llistes ja publicades i els noms ja decidits, la gent comença a fer-nos preguntes, i una de les més recurrents és que acabem d’explicar l’acord entre el Partit Socialdemòcrata i Liberals d’Andorra. Entenc que se’ns demani sobre aquesta qüestió: no hem de deixar de banda la campanya en contra que alguns en fan, però, més enllà d’això, trobo sa que la població es qüestioni tots els principis i bases en unes eleccions, tant com faran amb els diversos programes dels diferents partits presents als comicis. Així doncs, i deixant de banda els malintencionats (que n’hi ha), m’agradaria explicar el meu punt de vista sobre aquesta entesa i la nostra plataforma d’Acord.
 
En primer lloc, crec que d’Acord mostra la nostra fe en el sistema democràtic real en el qual no tenim por a arribar a acords en els punts que creiem que beneficiaran als nostres habitants, deixant de costat diferències ideològiques, que existeixen, però demostrant maduresa democràtica suficient per mirar pel país i obviant personalismes i partidisme. En realitat, és el que hem fet durant els darrers quatre anys al Consell General: intentar aportar idees i arribar a acords pel bé del país (una altra història és com de difícil ens ho ha posat la majoria). I quins són aquests punts programàtics que ens uneixen i ens fan estar d’Acord? Davant la nostra preocupació sobre el rumb que porta el nostre país els darrers anys, hem acordat diversos punts que tant el Partit Socialdemòcrata com Liberals d’Andorra creiem que són els necessaris per tornar a portar per bon i pròsper camí Andorra i els seus habitants.
 
Des de d’Acord creiem en primer lloc que necessitem una llei electoral realment representativa tant a nivell nacional, com a nivell comunal, així com incentivar un sistema de consultes populars. Pensem també que és necessari un nou sistema de responsabilitat pública que reforci la nostra democràcia, persegueixi la corrupció política i obri la informació a tot ciutadà que així ho vulgui saber. En definitiva, volem que els nostres representants facin política pel país i no pel seu propi benefici. Finalment, defensem una nova estratègia per a Europa fent-ho de forma transparent i amb línies vermelles infranquejables.
 
Així doncs, quan penseu per què ens hem posat d’Acord? La resposta és clara: perquè ens estimem el nostre país, perquè ens estimem els nostres habitants i perquè el nostre sol objectiu compartit és un: tornar a recuperar el rumb perdut d’aquesta Andorra que durant vuit anys només ha fet que donar voltes sense sentit, a nivell econòmic, social, parlamentari, institucional… Perquè estem d’Acord que Andorra no es mereix això, sinó que es mereix progressar creem d’Acord!