Partit Socialdemòcrata

El PS no entén la voluntat d'excloure explícitament els drets dels treballadors de l'acord d'associació de la Unió Europea

Crea: 02/11/2020 - 17:55

Pere López posa en relleu la manca d'informació per part del Govern d'Andorra cap a la població amb relació a l'Acord d'associació de l'UE

El PS veu urgent que Govern expliqui a tothom l'acord d'associació de la Unió Europea

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata creu que Govern “no ha sabut fer pedagogia amb relació a la negociació de l'acord d'associació de la Unió Europea, amb el consegüent desconcert dels grups polítics, els sindicats i els ciutadans d’Andorra”. Des del PS defensen que l'acord portarà temps de negociació, i entenen que ha de ser positiu per a tothom. "No pot semblar que hi ha una part de l'economia que surt guanyant i una perdent”, remarquen els socialdemòcrates. El PS ha volgut remarcar l'avançament en drets socials que la Unió Europea exigeix dins aquest acord d’associació: “els sindicats hauran de tenir un paper més rellevant en polítiques laborals del que han tingut fins ara”, ha explicat la Consellera General del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Judith Salazar.    

 

Des del Grup Parlamentari Socialdemòcrata sorprèn que la Cambra de Comerç signi com a patronal, ja que "com a entitat de dret públic la seva funció és la defensa de l'interès general de l'activitat econòmica”. El document que ha elaborat la CEA juntament amb l'EFA i la Cambra de Comerç en relació amb l'acord d'associació de la UE ha impressionat als socialdemòcrates, ja que defineix com exclusions explícites els drets socials dels treballadors. "Una de les quatre llibertats de l'acord d'associació és la lliure circulació de persones" ha explicat aquest matí la consellera socialdemòcrata, Judith Salazar. "Entenem que podem negociar certes especificitats per garantir la nostra estabilitat però hem de ser conscients que hem d'estar disposats a avançar."    

 

Dins del mecanisme de funcionament de l'UE també hi ha el diàleg social, recorden els socialdemòcrates: aquest és un mecanisme que integra sindicats, patronal i estat en la definició de les polítiques laborals. Per tant, donarà un paper més rellevant als sindicats del que han tingut fins ara.  

Territori: