Partit Socialdemòcrata

El PS demana al Govern per la situació del conveni amb la Cambra de Comerç sobre el projecte de l'aeroport d'Andorra

Crea: 10/23/2019 - 11:06

El PS posa en relleu la manca d'informació de Govern sobre la gestió del projecte de l'aeroport

 

El Conseller General del Partit Socialdemòcrata, Jordi Font, ha formulat aquesta tarda una sèrie de preguntes al Govern d'Andorra, amb relació al projecte de l'aeroport.

Aquestes preguntes responen a les manifestacions publicades a diferents mitjans de comunicació per part del ministre d'Economia i Presidència, Jordi Gallardo, i del president de la Cambra de Comerç, Miquel Armengol, en les quals es feia referència a un conveni de col·laboració per finançar estudis en l'àmbit d'infraestructures.  Les demandes per part del GPS estan relacionades, per una banda, amb qüestions generalscom ara la tipologia d'estudis que finançarà el Govern d'Andorra, o la quantitat del finançament. Per l'altra, des del grup volen saber si el Govern creu que és la Cambra de Comerç qui ha d'encarregarse de planificar les infraestructures nacionals, o si n'hi ha cap mala notícia sobre el projecte de l'aeroport de la qual els ciutadans no tinguin constància.

Font destaca la sorpresa del GPS en conèixer que el Govern d'Andorra invertiria diners en un aeroport, "quan sabem que l'aeroport de La Seu està a punt d'entrar en funcionament."  Per l'altra banda, des del Grup Parlamentari Socialdemòcrata remarquen la poca viabilitat de la localització del nou aeroport. "El lloc és un dels pitjors indrets que es podien escollir. Hi ha una gran saturació d'elements en aquella vall: tenim l'únic accés rodat amb França, els recursos hídrics que baixen de tot el cercle de Pessons que alimenten una mica més avall la presa de Ransol i l'Estany d'Engolasters per produir energia elèctrica. És l'indret on tenim els dos peus de pista més importants del país: Grau Roig i Soldeu. És demanar-li massa a una vall tan estreta com aquella.", declara Font.  

 

Territori: