Partit Socialdemòcrata

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata exigeix explicacions amb caràcter urgent al Govern sobre la constitució del fons publicoprivat d'habitatge

Crea: 10/08/2019 - 11:24

 

  • L'elevat preu del lloguer és una de les principals preocupacions de la ciutadania  

  • Pere López, President del Grup Parlamentari Socialdemòcrata: "El Govern no ha treballat bé la qüestió de l’habitatge"  

 

Tot i que el Govern va coincidir que el Fons de Reserva de Jubilació és una palanca financera interessant per donar resposta a la problemàtica dels preus dels lloguers a Andorra, va descartar la proposta del Grup Parlamentari Socialdemòcrata: En comptes de modificar la llei del Fons deReserva de Jubilació per poder invertir un 10% dels seus actius al mercat immobiliari, el Govern opta per impulsar la creació d'un fons publicoprivat d'habitatge.

Llevat la manca d'informació que ajudi a contextualitzar la creació d’aquest fons publicoprivat, el Partit Socialdemòcrata ha demanat explicacions al Govern sobre les entitats públiques i privades que el conformaran, així com el detall de les seves participacions. En aquesta línia, la Consellera General, Rosa Gili, ressalta que "els ciutadans tenen dret a saber quines mesures té sobre la taula el Govern d'Andorra per solucionar el problema dels preus insostenibles del lloguer a Andorra”.

"No amagarem que un dels nostres propòsits és evidenciar que el Govern no té un projecte alternatiu a la nostra proposta de modificació de la Llei del Fons de Reserva de Jubilació", declarael President del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López. "El Govern ha preferit negar-se a la proposta del nostre partit, que sempre es podia haver treballat i modulat sense tenir cap mena de proposta alternativa ben treballada per la seva banda."

 

 

Territori: