Partit Socialdemòcrata

Ecosocialisme: per un futur millor

Crea: 07/16/2020 - 11:11

Segons la Viquipèdia, “partint, com el socialisme, de la crítica al capitalisme com un sistema socialment injust, l’ecosocialisme denuncia que el capitalisme també és un sistema depredador del medi ambient que porta a mitjà i llarg termini a la destrucció del planeta. Davant d’això, l’ecosocialisme propugna transformar la societat a partir dels valors de la justícia social, la solidaritat, la igualtat d’oportunitats, el respecte i la defensa de les llibertats personals, la pau, l’emancipació personal i la sostenibilitat, la seva aspiració és aconseguir una societat basada en la democràcia i el socialisme, de persones lliures i autònomes en una Terra habitable”.

L’ecosocialisme és la resposta a les maneres actuals de producció i de consum que esclavitzen l’ésser humà i esgoten el medi ambient.

L’ecosocialisme trenca amb la ideologia productivista del progrés, en la seva forma capitalista o burocràtica, i s’oposa a l’expansió infinita d’un model de producció i de consum destructor de la naturalesa.

L’ecosocialisme ofereix una alternativa radical que situa el benestar social i ecològic en primer terme. 

Encara que ens volen fer creure que no existeixen alternatives viables al neoliberalisme que sotmet homes, dones, animals, plantes i gairebé tots els éssers vius que habiten aquest planeta, existeix una gran quantitat d’alternatives possibles, d’entre les quals destaca l’ecosocialisme.

El sistema economicopolític té presoner el planeta, i ens té preparat un desenllaç apocalíptic davant el qual és imperatiu trobar alternatives.

El repte més gran a què ens enfrontem en aquest sentit és organitzar tots els sectors de la societat darrere d’un objectiu comú. És important donar consistència organitzativa a tots els sectors de la societat que esperen alguna cosa diferent d’allò que es veu en la realitat actual, des d’agricultors que somnien treballar la seva pròpia terra a joves interessats en la preservació del medi ambient.

Des del Partit Socialdemòcrata d’Andorra hem traslladat al Partit Socialdemòcrata francès les nostres felicitacions pels “brillants i més que merescuts resultats” a les eleccions municipals del 2020, que “obren la porta a un futur millor”. Aquest és un moment històric. És l’inici d’una nova manera d’actuar.

És cert que per obtenir aquests grans resultats el PS francès ha iniciat una nova manera d’actuar amb la constitució d’un bloc social i ecològic que ha demostrat que tot és possible quan  s’aconsegueix la unitat de totes les esquerres i ecologistes: la socialecologia.

Prou de baralles d’egos i de competició entre els partits d’esquerres!

El camí de la unitat és la nostra força per posar fi a l’arrogant, egocèntric i narcisista “Govern dels millors”.

Necessitem un projecte d’esquerra que parli als nostres ciutadans.