Partit Socialdemòcrata

DA ho ha tornat a intentar

Crea: 11/17/2017 - 11:05

Foc i lloc publicat al Diari d'Andorra (17-11-2017)

DA continua entestada a negar la realitat. Aprofitant l’entrada a tràmit del pressupost per al 2018, es torna a voler falsejar el balanç de la seva política social malgrat les nefastes conseqüències que els canvis aplicats des de la seva arribada a l’edifici administratiu estan suposant per a moltes persones.
 
De nou, hem hagut de llegir les mateixes falsedats en relació a les actuacions en política social del govern del PS i del de DA. M’explicaré a risc de ser reiteratiu amb debats ja tinguts però per obligació davant d’informació publicada que dista molt de ser real.
 
Durant els dos anys a govern, vam incrementar sensiblement les polítiques socials amb modificacions reglamentàries de prestacions, nous programes o l’ajut per desocupació involuntària, a títol només d’alguns exemples. També els pressupostos de la CASS incloïen partides de programes que havíem treballat en el consens assolit a la llei de la seguretat social.
 
No acceptem lliçons de política social d’aquells que el 2014 van trencar el consens i van impulsar una reforma amb l’únic objectiu de retallar pensions de jubilació, d’invalidesa i altres prestacions.
 
També fruit d’aquella modificació, alguns complements i prestacions que es pagaven des de la CASS passaven a ser finançades per l’Estat. I és aquí on DA falseja les dades, comparant els actuals pressupostos de l’executiu amb els nostres, en lloc de fer-ho amb les partides agregades de CASS i Govern.
 
Tornen a dir que la seva despesa en política social és molt superior a la del 2009 i el 2010. Fan trampes al solitari perquè interessadament amaguen que ara Govern cobreix prestacions (i per tant els diners que suposen) que en els nostres exercicis a l’executiu es pagaven via CASS.
 
Si es fa l’esforç de sumar les partides es comprovarà que el PS es trobava, en matèria social, a un nivell similar i superior en termes relatius si tenim en compte el pas del temps, l’increment de pensionistes o de persones amb invalidesa o que necessiten més atenció.
 
Llàstima que després del debat de polítiques socials i de la clarificació d’aquestes mesures els consellers de DA insisteixin en arguments falsos i que hàgim de repetir tant el balanç de la política social del PS com els efectes devastadors dels seus canvis.