Partit Socialdemòcrata

Rosa Gili insta el Govern a avançar el treball per a la reforma sanitària “pel bé de tots”

Crea: 01/14/2016 - 21:52
Rosa Gili, durant la seva entrevista a Ràdio Valira (Ràdio Valira)
La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili ha defensat la necessitat de tirar endavant sense més endarreriments el treball per impulsar la reforma sanitària. En aquest sentit, ha posat en relleu que, amb el nou ministre, Carles Álvarez-Marfany, nomenat s’ha d’avançar ja perquè en els darrers anys “s’ha parlat molt però no s’ha fet res”. 
 
Gili ha estat entrevistada al programa ‘Ningú és perfecte’ de Ràdio Valira i posteriorment ha participat en la tertúlia de l’espai presentat per la periodista Noemí Rodríguez. Durant la seva intervenció, ha volgut destacar la importància d’engegar aquesta reforma. “Ens hi hem de posar ja pel bé de tots”, ha demanat, tot lamentant que l’afer Rosa Ferrer hagi tornat a frenar un procés clau per al país. 
 
La parlamentària socialdemòcrata, de fet, ha indicat que els primers mesos de legislatura han evidenciat, al seu entendre, un cert tacticisme per part de l’executiu que encapçala Toni Martí. “Al Consell s’ha notat molt que el Govern estava pendent de les comunals”, ha afirmat, situació que, confia, ara canviï un cop passada la cita electoral. “Ara ja no hi ha excusa per frenar alguna cosa”, ha assegurat. 
 
Gili també ha reiterat els retrets per la manca de transparència i facilitat d’accés a la informació que estan tenint els consellers que participen a la comissió BPA. “Pensàvem que realment se’ns donaria eines per entendre què ha passat però la realitat és que el Govern no ha facilitat res”, ha criticat, tot apuntant que, fins i tot, alguns dels propis parlamentaris demòcrates s’han vist “sorpresos” per aquesta forma d’actuar. “Moltes demandes de documentació”, ha recordat, “les hem reclamat de forma conjunta els tres grups”. Al seu entendre, amb l’afer BPA s’ha generat “una nebulosa que a Govern ja els va bé perquè hi ha coses que no volen dir”.
 
Un tema candent que ha sortit durant la tertúlia ha estat la pujada dels sous dels cònsols d’Encamp a costa de baixar la remuneració dels consellers de la minoria. Gili ha recordat que “hi ha diferències a nivell dels salaris dels càrrecs electes als comuns que són escandaloses” i s’ha mostrat partidària de “regular-ho per llei” ja que “no és normal que a Encamp es faci una cosa i a Sant Julià una altra”. 
 
Territori: