Partit Socialdemòcrata

López demana a Govern quan traslladarà als grups de l’oposició l’esborrany de l’acord marc amb la UE

Crea: 06/06/2019 - 13:25
El president del GPS, Pere López.
El president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Pere López, demana que Govern aclareixi quan preveu traslladar a l’oposició el document de l’acord marc presentat per la Unió Europea amb la voluntat que Andorra el signi en un futur proper. Per això, ha tramitat una pregunta que l’executiu haurà de respondre de forma oral en la primera sessió de control de la legislatura, prevista per al 20 de juny. 
 
En l’escrit entrat aquest dijous a Sindicatura, el conseller general del PS posa en relleu que “en les declaracions del cap de Govern, efectuades des de Montenegro el dia 30 de maig d’aquest any, el senyor Espot al·ludia a què el govern ‘estem concentrats en aquest acord marc i, per tant, (...) tot just tenim una proposta que s’ha d’analitzar, que s’ha de treballar (...) per poder-ho compartir amb la resta de formacions polítiques”. 
 
Per això, demana “quan disposarem del text a què feia referència el cap de Govern (...) per tal que els grups parlamentaris puguem analitzar-ho i treballar-lo amb temps i garanties suficients”. 
 
López recorda que “ja des de la campanya es ve parlant del compromís que Andorra sembla tenir pactat per signar l’acord marc del futur acord d’associació”, tot i que “a vegades s’ha dit que no existeix”. Ara, apunta, “fa uns dies el cap de Govern feia unes declaracions on reconeixia que aquest document existeix i que es volia treballar internament en el si de Govern”. Per això,  i donant per fet que aquest esborrany d’acord marc és real i s’ha traslladat a l’executiu andorrà, “volem que se’ns digui en quin moment es pensa passar als grups parlamentaris de l’oposició”.