Partit Socialdemòcrata

López preguntarà a Govern per la possible implicació de Jordi Cinca als ‘Papers de Panamà’

Crea: 04/05/2016 - 19:20
Pere López, durant una sessió de control a Govern.
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López preguntarà en la propera sessió de control a Govern per la implicació que pugui tenir el ministre de Finances, Jordi Cinca, en l’escàndol destapat pels anomenats ‘Papers del Panamà’. El parlamentari ha posat en relleu la “preocupació” de la formació pel dany que pot fer a la imatge d’Andorra el fet que un destacat membre de l’executiu pugui figurar en aquesta documentació i ha deixat clar que “és un fet que cal aclarir”. 
 
Ha estat el mateix Cinca qui, aquest dimecres, ha revelat que entre abril del 1999 i juny del 2000 va ser apoderat d’una societat panyamenya, Mariette Holdings Inc, creada per l’empresa andorrana on treballava en aquell moment. El ministre ha reconegut que aquest fet pot provocar que el seu nom figuri en algun dels més d’11 milions de documents destapats per la investigació coneguda amb el nom genèric de ‘Papers de Panamà’. L’anunci, ha explicat López, ha generat una important inquietud en el sí de la formació per les conseqüències que pot generar per a la imatge del Principat. 
 
“Ens preocupa que el nom del ministre de Finances del Govern d’Andorra en el context econòmic en què ens trobem pugui aparèixer citat en aquests papers. Ell no ho descarta i, en tot cas, no és una qüestió menor”, ha destacat el conseller general del PS, que ha anunciat una primera iniciativa política: la presentació d’una pregunta amb resposta oral sobre la qüestió. “Volem demanar al senyor Jordi Cinca que expliqui quines decisions el van portar a crear aquesta societat fora d’Andorra, a un paradís fiscal, si queda limitat només a aquesta empresa i fins a quin punt pot estar a implicat en tota la informació apareguda als papers del Panamà o a altres interessos que pugui tenir fora del país i puguin comprometre la imatge d’Andorra”, ha avançat. 
 
El parlamentari ha afirmat que “és un fet que cal aclarir”. Al mateix temps, ha puntualitzat que “ni prejutgem ni pressuposem res” però també ha avisat que “no descartem res quant a accions polítiques”. I és que, ha reiterat, es tracta “d’un fet rellevant” i més quan “malauradament, el nom d’Andorra ha estat associat els darrers temps a males pràctiques o a actuacions que han posat en dificultats la imatge del país”. Per tot això, ha avisat “no es pot dir que fos bona notícia el fet que el nom del ministre pogués aparèixer als papers”.