Partit Socialdemòcrata

López lamenta que els consellers generals hagin conegut per la premsa el resultat de la revisió de comptes de BPA

Crea: 03/09/2016 - 16:59
Pere López durant una compareixença davant mitjans de comunicació.
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha lamentat que tan ell com la resta de parlamentaris hagin conegut a través dels mitjans de comunicació els principals resultats de la revisió de comptes efectuada per l’auditora PricewaterhouseCoopers als clients de BPA. Així, ha criticat que no se’ls s’hagi informat “amb caràcter previ” d’aquest balanç final, del qual ha preferit no fer cap valoració fins no disposar de més dades que espera obtenir en una propera compareixença dels responsables de l’AREB davant la comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l’estabilitat financera. 
 
“Lamentem que, en un tema tan important, l’AREB no hagi tingut la deferència d’informar-nos abans dels resultats”, ha comentat López, en declaracions a Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA).   El conseller ha recordat que, en els primers mesos de vida de l’organisme, “sempre se’ns havia comunitat les primeres decisions”, circumstància que ara ha canviat. 
 
López ha apuntat que “en una qüestió com aquesta, la mínima deferència per a la bona relació entre institucions, respectant autonomia, hagués estat que d’alguna manera haguéssim tingut més dades”. I és que, ha indicat, “el Consell General queda en mal paper quan, des dels mitjans o per part dels ciutadans, ens demanen opinió i l’única informació que tenim és la que hem llegit al comunicat”. El parlamentari ha advertit que “això debilita la bona relació entre institucions i estem en un moment prou delicat perquè això passi”. 
 
El polític socialdemòcrata ha explicat que, en la reunió d’aquest dimecres de la comissió especial, s’ha acordat, d’una banda, “fer saber a l’AREB el descontentament dels consellers generals”. De l’altra, també es demanarà una compareixença “per explicar el contingut i les conclusions de l’informe” sense que això exclogui que “amb caràcter previ i en un entorn de confiança, l’AREB trobi la forma que estiguem al corrent”. 
 
López ha optat per la prudència a l’hora de valorar les dades apuntades per la revisió de comptes sobre aquells clients que serien sospitosos de blanqueig de diners. “Les grans xifres no són suficients; cal tenir informació més detallada”, ha argumentat. Sí que ha apuntat que, a primera vista, són dades que permeten ser optimistes de cara a trobar un comprador per Vall Banc, tot i advertir que “l’important és que hi hagi un corresponsal que doni possibilitats a què hi hagi una oferta”. Així, ha indicat “les xifres que coneixem no són contradictòries amb que hi hagi una bona opció de compra per part d’alguna entitat”, ja que “la part bona del banc sembla que és gran”. Al seu entendre, “si hi té alguna incidència, no l’hauria de tenir negativa”.