Partit Socialdemòcrata

López exigeix a Govern i al grup demòcrata que agafin la “responsabilitat” d’adoptar mesures a la branca jubilació

Crea: 02/19/2018 - 18:50
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha instat a Govern i a la majoria demòcrata al Consell General que agafin la “responsabilitat” que els pertoca i impulsin ja, sense esperar a la propera legislatura, mesures per abordar la situació de la branca de jubilació de la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). El parlamentari ha lamentat que, malgrat els problemes explicats des de la direcció de la parapública, la idea dels ‘taronja’ sigui deixar passar el temps fins a les properes eleccions i que sigui el guanyador dels comicis qui hagi d’enfrontar-se a la problemàtica. 
 
López ha fet aquestes valoracions després de la compareixença dels responsables de la CASS, Jean Michael Rascagneres i José Delgado, per presentar l’informe amb propostes de possibles mesures a prendre fet pels experts francesos contractats per la companyia. Segons han exposat, la situació és delicada i requeriria mesures de xoc, que podrien afectar a l’endarreriment de l’edat de jubilació, la rebaixa del preu del punt o la congelació d’algunes prestacions. El que sí que han deixat clar és que aquestes actuacions han de ser urgents, circumstància que contrasta amb la passivitat mostrada per DA, tant des de l’executiu com des del mateix grup parlamentari. 
 
El conseller general del PS ha deixat clar que surten de la compareixença “amb una certa preocupació” i ha recordat, que, de fet, “ve de fa temps”, ja que l’estudi ara presentat sorgeix “d’una iniciativa parlamentària nostra”. En canvi, ha contraposat aquesta inquietud amb el fet que “hi ha majoria parlamentària que juga només a què acabi la legislatura i que el que vingui després faci el que pugui”. 
 
López ha remarcat que DA “ja era conscient des de la passada legislatura” de la gravetat del problema i que, de fet, “el 2011 prometia que solucionaria el tema”. En canvi, ha apuntat, “estem arribant al final de dues majories absolutes i la sensació és que, amb aquest tema, només esperen el final de legislatura” De fet, ha acusat DA d’estar “sense fer res, intentant que es parli el mínim possible de la problemàtica”.
 
Per a López, decidir si s’apliquen les mesures proposades a l’estudi “correspon a qui governa, a qui prepara pressupostos i a qui té responsabilitat de prendre decisions”. Per això, “seguirem demanant a Govern que prengui les accions que s’han de prendre”, tot recordant que “la mateixa CASS diu que s’ha de fer ja”. Per tant, “han d’assumir la seva responsabilitat i no la poden transferir als altres grups”. 
 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS