Partit Socialdemòcrata

López augura un “mal any” per la majoria de ciutadans per un pressupost que no aborda els grans problemes

Crea: 03/02/2018 - 16:03
Els tres consellers generals del PS al ple del Consell.

El pressupost per a l’exercici 2018 s’ha aprovat al Consell General únicament amb els vots de la majoria demòcrata. Es tracta d’uns comptes que, segons s’ha denunciat des del Partit Socialdemòcrata (PS), no afronten els principals problemes de bona part de la població, com ara la dificultat per accedir a un habitatge a preus assequibles, les pensions i salaris baixos o una economia que no acaba d’arrencar. Pere López ha vaticinat que el 2018, per a la gran majoria dels ciutadans, “serà un mal any”.

El Consell General ha celebrat la segona jornada del debat del pressupost, que ha acabat aprovant-se malgrat el vot contrari de tota l’oposició. Des del PS, López ha lamentat que el projecte legislatiu es troba allunyat de la realitat i no aborda els grans problemes de bona part dels ciutadans.

Així, per exemple, succeeix amb les dificultats de molta gent per trobar pis a un preu raonable, agreujada per la negativa a congelar l’augment de l’IPC en els lloguers. Per tant, “què els hi passarà al 2018? Que s’augmentaran, com a mínim un 2,6% i, per a qui acabi el contracte, potser més”, segons ha advertit López, que també ha expressat el seu escepticisme amb les mesures en aquest àmbit anunciades ahir des del Govern. Un exemple clar és la taxa sobre els pisos buits. “Com la pensa fer si no tenen un registre de la propietat?”, ha preguntat, sense rebre cap resposta.

El conseller general socialdemòcrata també ha lamentat que el pressupost tampoc inclou cap mesura per “corregir les pensions baixes” ni tampoc per “reduir el neguit dels ciutadans quant a la viabilitat del sistema de pensions”. El panorama, al seu entendre, tampoc és gaire esperançador per als treballadors. “Veient la reforma de la funció pública i les lleis laborals, la situació dels assalariats, públics i privats, serà a finals d’any, pitjor que l’actual”, ha denunciat, a la vegada que ha indicat que “no hi ha res tampoc pel que fa a la diversificació econòmica ni cap aposta per cap sector nou”.

En canvi, ha  criticat, al pressupost no hi falten mesures habituals els darrers anys per part del Govern demòcrata. “Sí que hi haurà alguna nova rotonda i no faltaran les pavimentacions i les contractacions generoses d’assessoraments”, ha apuntat. Al seu entendre el resum de tot el pressupost és que “per a la majoria de ciutadans, cal esperar que aquest sigui un mal any, en què les coses els aniran pitjor”.

 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS