Partit Socialdemòcrata

López alerta que les reformes que vol impulsar DA suposaran “un retrocés” per a Andorra

Crea: 09/08/2017 - 14:11
López i Rosa Gili parlen amb el ministre Gilbert Saboya i la consellera Carine Montaner.
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha avisat que les reformes que vol impulsar el Govern de Demòcrates per Andorra (DA) en el que resta de legislatura poden, si es mantenen els detalls que s’han conegut fins ara, deixar el país pitjor que quan la formació taronja va arribar al poder. Així, el parlamentari ha alertat que les actuacions en els àmbits de Sanitat, Funció Pública, competències i transferències o laboral poden suposar un “retrocés”.
 
Així ho ha indicat López a l’hora de valorar el discurs del síndic general, Vicenç Mateu, pronunciat amb motiu de la celebració de la Festa de Meritxell. El president del grup mixt ha recordat que “fa molts anys que sentim parlar d’una sèrie de reformes [mencionades per Mateu en la seva al·locució] i aquestes no arriben”. Tampoc ha amagat un important escepticisme amb la possibilitat que els canvis que vol impulsar DA acabin sent beneficiosos pel país. “Ens sembla que l’Andorra de després de les reformes serà pitjor que l’anterior”, ha afirmat.
 
El conseller general ha recordat els grans àmbits pendents i el fet que, per la feina que s’ha realitzat fins ara, no fa concebre esperances de poder estar d’acord amb la línia que adopti DA. Així, ha reiterat que “no compartim la modificació de les competències i transferències” i ha expressat “la preocupació” pel que se sap fins ara de la reforma laboral. També ha indicat que “tenim grans reserves” del que es pugui fer en sanitat “pel desgavell que hi ha” i que “caldrà veure com es concreten els canvis a la funció pública, però tenim dubtes que, després, sigui millor”. 
 
López ha resumit la situació amb contundència: “La sensació que tenim és que DA ha trigat molt a fer aquestes reformes i pensem que acabaran sent un retrocés pel nostre país”. Així, ha manifestat que “pel que coneixem de totes elles, sembla que Andorra estarà pitjor i que l’oposició tindrà molta feina per explicar el que acabaran comportant”. 
Preparant el Debat d’Orientació.
 
 
El parlamentari socialdemòcrata també ha avançat la voluntat de protagonitzar “una intervenció dura” en el Debat d’Orientació Política de la setmana vinent. “Posarem sobre la taula situacions complicades que es viuen al país: sous insuficients, problemàtiques amb els pisos de lloguer, dificultats per les pensions”. Així, la voluntat és “recollir el que passar realment i no els discursos de flors i violes de DA”. I és que, ha lamentat, “la situació no fa més que agreujar-se i hi ha un Govern que dia a dia està més lluny d’aquestes situacions individuals que ens correspon posar sobre la taula”. 
 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS