Partit Socialdemòcrata

López acusa Govern de “manca de rigor” en haver donat per superada la crisi

Crea: 03/09/2017 - 19:45
Els consellers generals del PS, durant un descans de la sessió.
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, ha lamentat la falta de “rigor” amb la qual el ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, va donar la crisi per “superada” ara fa uns dies. Durant la sessió de control a l’executiu celebrada al Consell General, el polític canillenc ha hagut de reconèixer que no va estar del tot encertat, a la vegada que el parlamentari del PS ha posat en relleu les dificultats per les quals encara travessen moltes famílies i empresaris. 
 
López s’ha mostrat especialment crític amb l’excés de triomfalisme mostrat des de Govern, tot apuntant que les declaracions del ministre “ens van deixar perplexos”. Per al conseller general del PS, les seves paraules responien més a què “necessitaven un titular” perquè “no passen per un bon moment”. El parlamentari ha lamentat que “es va fer una anàlisi mancada de rigor i sense perspectiva històrica” quan “calia ser molt més seriós”. 
 
El president del grup mixt ha posat en relleu el fet que dades com el valor de les importacions o la massa salarial global, tot i els increments dels darrers anys, continuen molt per sota de les del 2008, previ a la crisi. A la vegada, també ha remarcat la complicada situació que viuen moltes famílies –són moltes les que, segons l’Observatori del Centre de Recerca i Estudis Sociològics (CRES) no poden fer front a una despesa inesperada superior a 600 euros- i empreses. 
 
“L’economia dels joves, de les persones grans o de les famílies també és economia”, ha afirmat López, que ha lamentat que “davant d’això tenim un Govern als llimbs i al qual ja li estan bé tota mena de situacions”. Davant la resposta de Camp, on ha admès que no va estar encertat amb les paraules emprades, el conseller general del PS ha apuntat que “ara se n’adona que el seu decret de final de crisi va ser eufòric i mancat de realisme”. Al mateix temps, ha indicat que “aquest discurs no ajuda a les persones o els petits empresaris que ho passen malament”. 
 
Els problemes dels autònoms
Justament, un dels col·lectius que encara no poden celebrar la sortida de la crisi són els treballadors per compte propi. A la sessió de control a Govern també s’ha abordat la seva situació i, en especial, les queixes pel fet que la seva cotització es basi únicament en un percentatge del salari mitjà. El ministre Xavier Espot ha explicat que s’està a l’espera d’un estudi per veure les possibilitats de modificar aquest sistema. Des del PS, Gerard Alís ha proposat que s’avaluï si una possible solució pot ser que 
Tags: 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS