Partit Socialdemòcrata

Gili reclama a Govern i Consell General una reflexió “sobre quina sanitat volem”

Crea: 01/26/2016 - 15:15
Rosa Gili, atenent al seu despatx els periodistes d'RTVA.
La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili ha reclamat una reflexió conjunta “sobre quina sanitat volem”. Ho ha fet a l’hora de valorar els canvis en l’estructura directiva del Servei d’Atenció Sanitària (SAAS) i del consell d’administració de la CASS anunciats arran de l’elecció de Carles Álvarez Marfany com a nou ministre de Salut. La parlamentària ha posat en relleu que, per molt qualificada que estigui la persona que es posi al front del sistema, la seva tasca serà complicada si no té clar quines són les línies a seguir.
 
“La reflexió que s’ha de fer, tant al Govern com al Consell General, és saber quina sanitat volem”, ha afirmat Gili en declaracions a RTVA, tot lamentant el que considera “una falta de normativa”, ja que, ha recordat, els textos que regulen la mateixa sanitat o el SAAS ja tenen molts anys. “Aquesta és la feina prèvia a fer i el gran dèficit que tenim”, ha alertat. I aquest és un dels punts que ha volgut destacar a l’hora de valorar el nomenament de l’ex director de l’Hospital Clínic de Barcelona, Josep Maria Piqué, com a nou màxim responsable de la parapública sanitària.
 
“No jutjo qui ve. Segurament és una persona molt bona però el gran dèficit que tenim és que DA no ha treballat en quina sanitat volem i s’ha de començar per aquí”, ha apuntat la política socialdemòcrata. Per això, ha instat Govern i Consell General a “treballar en això” per solucionar aquest problema de normativa. A partir d’aquí, entén, qui dirigeixi el SAAS “ha de ser un executor” del model pel qual s’opti.
 
En aquest sentit, Gili ha argumentat que si aquesta feina prèvia ja estigués feta, potser no hauria calgut anar a buscar un professional estranger per comandar el procés sinó que s’hagués pogut trobar algú del país. “Si tinguéssim clar què cal fer, segur que ho podria fer algú d’Andorra”, ha assegurat.
 
Sobre la contractació de persones estrangeres, la consellera del PS ha recordat la polèmica amb el nou cap del gabinet jurídic del Govern “Entenem que aquí tenim gent bona i formada. Primer has de demostrar que el perfil que busques no el tenim. Fer venir algú de fora és lògic quan no tens aquí una persona qualificada”, ha explicat.
 
Sobre els canvis anunciats també al consell d’administració de la CASS –la substitució d’Albert Pla per Enric Bartumeu, Gili ha lamentat la poca informació donada al respecte. “No s’ha explicat massa el perquè. No sabem si el senyor Pla plega o algú ha considerat que no tenia el perfil”, ha indicat. En relació al relleu al capdavant del SAAS, ha considerat que era necessari trobar algú a dedicació plena perquè sobre el fins ara director, Lluís Burgués, “s’havia dit molts cops que no podia haver-hi una dedicació parcial amb aquesta reforma perquè es gestionen molts diners i demana molta implicació”. 
 
Tags: