Partit Socialdemòcrata

Gili demana les actes del consell directiu del SAAS i del d’administració de la CASS

Crea: 04/13/2016 - 18:48
L'Hospital de Nostra Senyora de Meritxell (ANA).
La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS), Rosa Gili, ha tramitat a Sindicatura dues demandes d’informació mitjançant les quals reclama que li siguin facilitades les actes de les reunions del consell d’administració de la CASS i del consell de direcció del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) dels darrers anys. D’aquesta forma, la parlamentària vol poder tenir accés a informació que ha de permetre treballar en millors condicions en els canvis anunciats en l’àmbit de la salut.
 
Així, en la primera de les demandes, Gili sol·licita “totes les actes de les reunions del consell d’administració de la seguretat social” que vagin des del setembre de 2011 fins al dia que la informació sigui tramitada. En la segona, reclama els mateixos documents de les reunions del consell directiu del SAAS, amb el mateix termini temporal. En tots dos casos, la consellera demana que, per motius de confidencialitat i de protecció del dret a la intimitat, alguns dels noms que hi apareguin a les actes se li trametin de forma encriptada o siguin esborrats.
 
Gili ha explicat que l’objectiu de les dues demandes és “buscar informació” i ha remarcat que “necessitem més transparència pel que fa a la política sanitària”. Així, ha argumentat que “hem de tenir més informació per poder treballar-ho de forma més acurada”. La consellera general del PS també ha recordat que, des de la formació, fa temps que “ens queixem que no hi ha hagut un avançament en política sanitària”.