Partit Socialdemòcrata

Gili demana els informes sobre la dependència encarregats pel Govern els darrers cinc anys

Crea: 07/31/2016 - 12:19
La consellera general del PS, Rosa Gili (E.Comellas / Consell General).
La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili ha tramitat una demanda d’informació a Sindicatura mitjançant la qual vol accedir als diferents informes que hagi encarregat o realitzat el Govern en els darrers anys vinculats a la problemàtica de la dependència. La parlamentària ha posat en relleu que es tracta d’una situació que afecta cada cop més persones i, per tant, és necessari poder accedir a la màxima informació possible per poder fer “una reflexió” i saber quines línies s’han de seguir els anys vinents per afrontar la situació.
 
L’escrit es va trametre la setmana passada a Sindicatura. En concret, Gili demana que “en el millor termini, em faciliti tots els informes sobre la problemàtica de la dependència (gent gran, malalts mentals o altres) encomanats pel Govern”. La consellera general sol•licita tots aquells estudis que s’hagin encarregat des de l’executiu en els darrers cinc anys.
 
La parlamentària socialdemòcrata ha recordat que la demanda d’informació fa referència a una problemàtica “cada cop més creixent” en la nostra societat. Gili ha explicat que “tenim constància que existeixen aquests estudis” i, per tant, “ens interessa saber què diuen”. 
 
La consellera general de la formació socialdemòcrata ha recordat que els centres sociosanitaris existents al país, com ara el Cedre, atenen actualment un nombre important d’usuaris amb problemes de dependència però alerta que “es barregen pacients amb diferents necessitats”. Des del PS es vol destacar que “som conscients que cal fer una gran reflexió relacionada amb això” i, ha apuntat Gili, aquest és un dels motius que ha originat la demanda d’informació. “Volem tenir accés a aquests informes per saber cap on ens hem d’orientar”, ha afirmat la parlamentària escaldenca, que s’ha mostrat convençuda que disposar de tots aquests estudis “ens permetrà saber i avaluar en millors condicions quins recursos, quines infraestructures i quantes places en residències necessitarem com a país en el futur”.