Partit Socialdemòcrata

Esmena a la totalitat a la llei de la Funció Pública per no haver estat consensuada amb els treballadors

Crea: 10/08/2018 - 19:17
Gili i López, durant una reunió amb representants sindicals.
Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS) han presentat una esmena a la totalitat a la reforma de la llei de Funció Pública tramitada pel Govern de Demòcrates per Andorra (DA). Des de la formació, es critica que el text no ha estat consensuat amb els representants sindicals dels treballadors de l’administració, tot recordant que, fins i tot, el descontentament generat va provocar dues jornades de vaga, la primera en la història moderna del Principat. 
 
Els parlamentaris del PS han entrat a tràmit l’esmena a la totalitat aquest dilluns, a l’espera de presentar les propostes de modificació parcial que també han treballat. La consellera general Rosa Gili ha defensat la necessitat d’aquesta mesura tot apuntant la transcendència del text i el fet que, malgrat això, no s’hagi fet buscant l’acord amb els col·lectius afectats. “Considerem que una llei tan important com aquesta s’ha de fer des del consens”, ha afirmat, tant pel que fa amb els mateixos treballadors com amb els grups polítics. Així, al seu entendre, calia “parlar-ne” i haver tingut “una bona col·laboració de tots els implicats dins d’un marc de treball en complicitat”, circumstàncies que no s’han donat. “Això no s’ha fet”, ha remarcat la política escaldenca. 
 
Per aquest motiu, per a la formació socialdemòcrata el text que ara està a tràmit “no és la llei que convindria”. A més, Gili ha volgut recordar que el descontentament dels sindicats i els treballadors públics amb el projecte legislatiu és tan elevat que, ara fa uns mesos, va fer que el país visqués dues jornades de vaga a l’administració, situació que, fins ara, no s’havia viscut al país. 
 
L’esmena a la totalitat a la llei de Funció Pública, doncs, s’haurà de debatre ara al ple del Consell General. En els dies vinents, a més, el PS preveu presentar les diferents esmenes parcials que ha treballat al text, formulades i preparades després d’haver-se reunit amb representants dels diferents sindicats dels assalariats afectats. 
 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS