Partit Socialdemòcrata

Els grups parlamentaris insten Govern a avaluar el cost de traslladar RTVA a Ràdio Andorra

Crea: 03/16/2017 - 18:58
Un dels moments previs a la sessió de Consell General.
El Consell General ha aprovat amb la unanimitat de tots els grups parlamentaris una moció que insta el Govern a avaluar i decidir al llarg d’aquest 2017 si és factible traslladar les instal·lacions de Ràdio i Televisió d’Andorra (RTVA) a l’edifici de Ràdio Andorra, a Encamp. La proposta, impulsada per part de Liberals, ha estat finalment consensuada amb els consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS) i la majoria de Demòcrates per Andorra (DA), tot incloent, a petició dels primers, una menció a la necessitat de reservar un espai per a la preservació de la memòria històrica.
 
La proposta original partia del grup liberal i ha rebut propostes d’esmena tant per part de DA com del PS. El socialdemòcrata Pere López ha presentat una moció alternativa que recollia “la voluntat general de totes les forces d’Encamp per fer aquest trasllat” i el fet que “diferents Governs, entre ells el nostre, havien treballat en aquesta línia”. El text formulat per part dels consellers del PS, a més, recollida dos aspectes també considerats claus. Per una banda, que “cal preveure que perquè hi càpiguen totes les instal·lacions d’RTVA potser farà falta algun edifici adjacent nou”. I, per l’altra, el fet que “una part de l’immoble ha de quedar per la preservació històrica del que va ser”. 
 
I és que, ha remarcat durant el debat parlamentari de les mocions, parlar de Ràdio Andorra és fer-ho “de la preservació d’un edifici molt rellevant històricament pel país”. Al seu entendre, a més, “la millor fórmula” per garantir una bona conservació “passa perquè tingui un ús permanent”. 
 
Després del debat, Liberals, DA i PS han negociat un redactat definiu de la moció. En aquest, s’insta el Govern a què “durant el 2017” finalitzi els estudis que es considerin escaients per determinar “el cost i la logística del trasllat” d’RTVA a l’edifici, “tot reservant un espai per la preservació de la memòria històrica”. La proposta ha comptat amb el suport unànime de tots els partits de la cambra. 
Llei de partits
 
També per assentiment i amb l’acord de les quatre formacions amb representació a l’hemicicle ha tirat endavant la modificació de la llei de partits polítics. El text adapta la legislació andorrana a les recomanacions expressades des del Grup d’Estats del Consell d’Europa contra la Corrupció (GRECO). A més, i seguint les esmenes presentades pel PS, també acaba establint un finançament per a les organitzacions polítiques, més enllà de les subvencions per cobrir despeses de les campanyes electorals.
 
El conseller general del PS Gerard Alís ha explicat que “la llei permet complir amb el GRECO i, alhora, establir un real sistema de finançament”. Així, el text “estableix un mínim de garanties al país i s’adapta als requisits internacionals”. 
 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS