Partit Socialdemòcrata

El PS vol saber si Govern ha demanat un avançament dels beneficis de FEDA i Andorra Telecom

Crea: 01/19/2016 - 18:33
Un dels edificis d'Andorra Telecom (Andorra Telecom)
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) i president del grup parlamentari mixt, Pere López, ha tramitat vàries preguntes al Consell General sobre la distribució de resultats prevista per part tant d’Andorra Telecom com per FEDA de cara a l’exercici 2016. En concret, vol confirmar si, tal i com s’ha publicat en un mitjà digital del país, l’executiu ha demanat un avenç d’aquests beneficis per poder afrontar necessitats de tresoreria. Les qüestions hauran de ser respostes pel Govern de forma escrita.
 
En l’escrit enviat al síndic general, Vicenç Mateu, per a la seva tramitació, el parlamentari socialdemòcrata recorda que l’executiu, com s’explica en el projecte de pressupost pel 2016, ara a tràmit a seu parlamentària, preveu rebre per part de totes dues societats públiques fins a 28,8 milions d’euros fruit dels beneficis obtinguts al llarg del 2015. En concret, aquesta xifra es divideix en 26,3 en el cas d’Andorra Telecom i 2,5 en el cas de FEDA. 
 
El que ha generat inquietud en el PS, però, no és només que, pel que fa a la companyia de telecomunicacions s’agafin tots els beneficis i ni un sol euro es destini a reserves. Fa uns dies, en un mitjà digital del país, s’assegurava que el Govern havia sol•licitat a totes dues empreses que avancessin una gran part d’aquests diners ja que s’havien d’afrontar necessitats actuals de tresoreria. En concret, i segons el referit mitjà, s’haurien sol•licitat 14,5 milions d’euros a Andorra Telecom i tot el benefici previst per part de FEDA. 
 
Per això, Pere López reclama directament a l’executiu si és cert que s’ha fet aquesta petició a totes dues societats i, en cas de resposta afirmativa, si s’han realitzat ja la transferència. També es demana quin són els motius que han forçat Govern a fer aquesta petició així com quina part faltaria encara per rebre durant l’any actual.
 
Territori: