Partit Socialdemòcrata

El PS vol informació sobre el projecte de l’estació d’autobusos després de les crítiques dels arquitectes

Crea: 05/09/2016 - 17:42
Projecte de la futura estació d'autobusos (SFGA).
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha tramitat una demanda d’informació on reclama documentació sobre la construcció de la futura estació d’autobusos a la zona del Prat del Rull d’Andorra la Vella. L’objectiu de la petició és poder analitzar el projecte després que la setmana passada el col·legi d’arquitectes expressés mitjançant un comunicat serioses crítiques i, fins i tot, advertències de deficiències en una infraestructura clau.
 
En l’escrit entrat aquest dilluns a Sindicatura, el parlamentari socialdemòcrata demana en primer lloc “el projecte i tota la informació complementària” de la futura estació. També reclama “tota la documentació” de les dues licitacions publicades al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA): la dels mateixos treballs de construcció i la del control de qualitat de l’obra.
 
A més, i tenint en compte que una de les crítiques apuntades pel col·legi d’arquitectes feia referència a la seva integració paisatgística a la zona, es vol tenir accés als “informes d’impacte ambiental” que s’hagin efectuat sobre el projecte. Per últim, i en relació als dubtes expressats sobre situar l’estació damunt del Valira, el PS vol accedir als “informes tècnics que validin la seguretat de construir sobre el riu (...) l’edifici previst”. 
 
López ha explicat que “la nostra intenció és demanar tota la informació d’aquesta licitació per poder-la analitzar convenientment i treure conclusions”. Així, l’actuació s’emmarca en la “línia normal de control parlamentari” tot i que el conseller general no amaga que està “marcada per les queixes fetes des del col·legi d’arquitectes” i també per “part del sector que sembla que té dubtes sobre el projecte”. 
 
El parlamentari del PS ha volgut ser prudent a l’hora de referir-se a les possibles deficiències però sí que ha volgut recordar que la infraestructura ha sofert diferents canvis d’ubicació des que va ser anunciada. “No es pot oblidar l’històric. Es va fer una promesa electoral en un altre emplaçament i no volem pensar que s’hagi entrat en precipitació i no s’hagin fet bé les coses”. López ha deixat clar que “des del PS sempre hem defensat la necessitat d’una bona estació” però ha advertit que “els procediments s’han de fer correctament i no es pot improvisar”. També ha apuntat que “ens sembla que el Govern s’ha sentit pressionat davant l’incompliment de l’anunci electoral i no volem que això pugui comportar alguna deficiència del projecte”. Per això s’ha demanat la informació per “analitzar-la i, si s’escau, ja farem altres actuacions en l’àmbit parlamentari”.