Partit Socialdemòcrata

El PS vol debatre al Consell sobre l’evolució de la violència de gènere i els possibles canvis a la Llei del sòl

Crea: 12/04/2017 - 16:37
López i Gili durant una sessió de Consell General (E.C. / C.G.).
L’evolució a l’alça dels casos de violència de gènere i els possibles canvis a la Llei del sòl seran dos dels temes a abordar durant la sessió de control a Govern previst per al 14 de desembre al Consell General. Tots dos assumptes centren les preguntes orals que els parlamentaris del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili i Pere López han tramitat a Sindicatura aquesta setmana. En el primer cas, la formació veu necessari que el ple abordi l’increment de casos detectat en el darrer any i que s’expliqui quines actuacions ha portat a terme el Govern. En el segon, Gili demana saber en quin estat es troben els treballs promesos pel ministre Jordi Torres Falcó sobre les possibles modificacions a introduir en el text legislatiu.
 
Una de les preguntes orals l’ha formulat López. En l’escrit tramitat aquest divendres a Sindicatura, el conseller general del PS recorda “les dades presentades dels casos de violència de gènere al llarg de l’any 2017” i, davant d’aquestes, pregunta “quin és el posicionament del Govern en relació a les mateixes”. 
 
El parlamentari posa en relleu que, ara fa uns dies, es va fer balanç del darrer any del Servei d’atenció a les víctimes i el nombre de casos havia experimentat un important increment –gairebé el doble-. “Semblen unes xifres significatives, superiors als anys anteriors”, ha indicat el conseller, que entén que “les explicacions que es van donar no ens han satisfet del tot perquè ens va sembla una anàlisi no gaire aprofundida”. Per tant, “és bo fer un debat a través de la pregunta de control de quina és la situació al país i quines actuacions s’estan fent per part de les administracions públiques tant davant dels casos en concrets com per treballar en la línia de reduir-los amb actuacions com ara formació o seguiment de col·lectius de més risc”. 
 
 
Per la seva banda, la consellera general Rosa Gili vol demanar a Govern si s’ha avançat en el compromís d’analitzar possibles nous canvis en la Llei d’Urbanisme (LOGTU), tal com s’ha apuntat en diferents ocasions els darrers anys. Així, en l’escrit enviat a Sindicatura, la parlamentària recorda que “des de l’inici d’aquesta legislatura, hi ha hagut converses a la comissió d’ordenament del territori i en compareixences amb el ministre Jordi   Torres sobre la conveniència de fer canvis més enllà d’aquells proposats per Govern en la modificació de la LOGTU actualment a tràmit parlamentari”. I es remarca que “de fet, just fa un any, en el debat d’esmena a la totalitat del projecte de llei (...) el ministre (...) planejava una més àmplia modificació”. Per això, es demana a l’executiu “quina ha sigut la tasca efectuada (...) en relació a aquests compromisos contrets”. 
 
Gili ha explicat que el ministre “es va comprometre a fer una anàlisi i un recull de la llei per veure quins punts s’havien de treballar més” i també a “analitzar les esmenes en curs a la comissió”. Per això, “volem saber què s’ha fet durant aquest temps vist que ens encarem cap al final de la legislatura”.