Partit Socialdemòcrata

El PS veu “positiu” l’anunci del comprador de Vall Banc com “un pas més perquè els clients recuperin els diners”

Crea: 04/21/2016 - 19:42
López, durant una roda de premsa anterior al Consell General.
El Partit Socialdemòcrata (PS) valora de forma positiva l’anunci de l’adjudicació de Vall Banc al fons internacional JC Flowers, fet aquest dijous des de l’Agència de Resolució d’Entitats Bancàries (AREB). Així ho ha explicat el conseller general de la formació Pere López, que ha volgut destacar que “és un dia important” perquè s’ha avançat cap a l’objectiu clau de tot el procés: que els clients puguin recuperar els diners que tenien bloquejats des de l’esclat de la crisi.
 
“Si aquesta notícia és una pas més de cara a què les persones puguin recuperar com més aviat millor els seus estalvis, només pot rebre una valoració positiva”, ha comentat el parlamentari socialdemòcrata, que ha recordat que des de la formació sempre s’ha col·laborat en la recerca d’aquesta meta. “Vam votar favorablement la llei que permet el procés, que ha estat més llarg del que haguéssim desitjat, i no hem estat mai obstruccionistes”, ha manifestat. La fita, ha reiterat López, ha estat que els usuaris de l’entitat intervinguda poguessin tenir accés als seus fons, ja que “sabíem que hi havia molta gent que ho estava patint”. 
 
El conseller general del PS ha volgut ser prudent a l’hora d’analitzar altres aspectes de la decisió de l’AREB com ara el nom de l’adjudicatari, JC Flowers, i les condicions de l’oferta. En aquest sentit, espera conèixer més detalls de tota l’operació quan es produeixi la compareixença demanada pels responsables de l’organisme al Consell General. Per ara, ha apuntat, “no tenim prou informació per valorar”. Tot i així, sí que ha volgut parlar “d’un dia important”, ja que, al seu entendre, “estem més a prop que la gent recuperi els seus diners”.