Partit Socialdemòcrata

El PS trasllada a l’EFA les propostes d’un règim fiscal per al comerç internacional i la llei d’emprenedoria

Crea: 02/08/2018 - 18:22
Un instant de la reunió.
Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS), Gerard Alís, Rosa Gili i Pere López, han mantingut aquest dijous una reunió amb representants de l’Empresa Familiar Andorra (EFA). Durant la trobada, han explicat les iniciatives en matèria econòmica que s’estan impulsant des de la formació, amb especial incidència sobre la proposició de llei de l’emprenedoria i la proposta d’un règim especial per al comerç internacional dins de l’Impost de Societats.
 
Els parlamentaris socialdemòcrates han continuat aquest dimarts la ronda de contactes que estan mantenint amb les diferents associacions d’empresaris del país. Un dels objectius d’aquestes reunions és preparar el període de sessions que començarà l’1 de març, durant el qual s’han d’abordar el tràmit de diferents textos legals molt important en matèria econòmica. Des de la formació es considera important poder copsar quin és el parer del teixit empresarial sobre aquestes iniciatives i, d’aquesta manera, poder preparar possibles propostes a incloure en els projectes legislatius.
 
La reunió ha servit també perquè des del PS s’expliquin a les associacions diferents propostes en matèria econòmica que s’han impulsat des de la formació. És el cas, per exemple, de la possibilitat de mantenir un règim especial pel comerç internacional dins l’Impost de Societats. Des del PS s’entén que aquesta possibilitat és factible al mateix temps que es compleixen els estàndards de fiscalitat internacional que ara obliguen a eliminar de la legislació aquesta tributació més favorable, sempre que s’asseguri un major nivell d’exigència de presència al país de les empreses que s’hi vulguin acollir. Així, es donaria una sortida a aquelles societats que s’han acollit als règims actuals i que ara es veuran perjudicades amb la seva supressió.
 
Durant la trobada, des del PS, tal com ja es va fer amb la Confederació Empresarial, s’ha volgut defensar el text original de la proposició de llei d’emprenedoria. Els socialdemòcrates entenen que ha de permetre potenciar aquests tipus de negoci al país, al mateix temps que es regulen noves formes de finançament, com ara el crowdfunding. Els consellers generals, però, han posat en relleu la preocupació per l’efecte que podrien tenir sobre l’eficàcia del text algunes de les esmenes presentades pel grup demòcrata. Per això, han demanat el suport de l’entitat a la proposta inicial. 
 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS