Partit Socialdemòcrata

El PS reclama a Govern el contracte del nou cap de gabinet jurídic

Crea: 01/24/2016 - 12:18
Alís conversa amb Rosa Gili abans de la sessió de Consell del passat dijous
Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS) volen tenir més informació sobre la contractació d’un expert en dret espanyol com a nou cap del gabinet jurídic del Govern. Per això, Gerard Alís va entrar el passat divendres a Sindicatura una demanda d’informació on reclama que l’executiu faciliti el contracte laboral que s’ha tancat amb el lletrat.
 
En els darrers dies, diversos mitjans de comunicació del país, tant escrits com digitals, han informat de l’acord que s’hauria assolit des del Govern amb qui fins fa uns mesos era director general de l’advocacia de la Generalitat valencià, Jesús Emilio Torrejón Puchol, càrrec que va abandonar amb el canvi de color polític a la comunitat, que havia ocupat des de l’any 2007, una etapa on destacats figures del govern llevantí van estar immers en casos judicials de rellevància vinculats a la corrupció. Segons les notícies aparegudes, el jurista percebria un salari mensual de 8.000 euros per realitzar aquesta tasca.
 
Els mitjans també s’han fet ressò els darrers dies del malestar que entre el col•lectiu d’advocats hauria generat aquesta contractació. I és que molts professionals consideren que la feina que exercirà Torrejón era perfectament assumible per gent del país i que no calia anar a buscar el cap de gabinet a un altre Estat.
 
Des del PS es vol tenir més informació de la relació contractual que s’ha tancat entre l’executiu i el nou director del gabinet jurídic. Per això, ha entrat a tràmit a Sindicatura una demanda d’informació mitjançant la qual reclama que des de l’executiu se’ls faci arribar el contracte laboral signat entre totes dues parts.