Partit Socialdemòcrata

El PS reclama els informes d’intervenció del SAAS del 2015 i del 2016

Crea: 07/27/2016 - 16:43
L'Hospital de Nostra Senyora de Meritxell.
El Partit Socialdemòcrata (PS) vol continuar exercint un intens control sobre la gestió del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), tasca que, en les darreres setmanes, ha permès als seus representants parlamentaris detectar i denunciar nombroses i greus irregularitats comeses durant els exercicis 2013 i 2014. Per això, la consellera general Rosa Gili ha tramitat una nova demanda d’informació a Sindicatura mitjançant la qual vol obtenir documentació sobre com s’ha portat la parapública els anys posteriors.
 
En concret, la petició enviada aquesta setmana a Sindicatura per la parlamentària del PS reclama que se li faciliti els informes de control financer de la intervenció general del SAAS. En la demanda sol·licita tant els realitzats al llarg de tot l’any 2015 com els del primer semestre de l’actual exercici. 
 
Gili ha explicat que la petició respon a la voluntat de continuar realitzant un control exhaustiu del SAAS, seguiment que es considera encara més necessari després del que s’ha pogut descobrir amb l’anàlisi de la documentació reclamada i rebuda amb anterioritat. Així, ha recordat que “en els [informes] que havíem demanat [del 2013 i del 2014] hi havia irregularitats molt importants” i que “les vam denunciar perquè veiem fins i tot indicis de corrupció, de tracte de favor i d’amiguisme”. 
 
Així, “per coherència amb la nostra voluntat de tenir més informació” s’ha tramitat la demanda a Sindicatura. “No volem esperar forçosament que el Tribunal de Comptes tanqui el seu informe, ens anticipem i demanem això per seguir un control i saber què és el que es fa al SAAS”, ha manifestat la parlamentària de la formació socialdemòcrata.
 

Tags: