Partit Socialdemòcrata

El PS proposa al Consell General la creació d’una comissió per treballar pel futur del sector comercial

Crea: 10/03/2018 - 18:25
Els consellers generals del PS durant una sessió al parlament.
Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS) portaran al ple la proposta de crear una comissió amb agents econòmics i grups parlamentaris per abordar el futur del sector comercial i fer el seguiment del pla estratègic del turisme de compres. Ho faran a través d’una moció que han presentat aquest matí i que recull la idea llençada per Pere López durant la sessió de control de dimarts, quan va preguntar a l’executiu pel balanç turístic de l’estiu. El parlamentari ha posat en relleu que, donada la complicada situació que viuen els empresaris d’aquest àmbit “clau” per a l’economia andorrana, és “ineludible i inajornable” tirar endavant aquesta iniciativa. 
 
En l’escrit tramitat aquest dimecres, els parlamentaris recorden que “el sector comercial està experimentant canvis importants vinculats als nous hàbits de compra així com a noves demandes per part dels consumidors” i que, en el cas d’Andorra, “les dades assenyalen una disminució de vendes de forma continuada i sostinguda en el temps”. A més, posen en relleu que “el pla estratègic de turisme de compres impulsat pel Govern conté propostes i iniciatives que poden ser positives” però “el seu desenvolupament no s’està produint al ritme que seria necessari, especialment per a un sector que necessita solucions amb rapidesa”. 
 
També apunten que “en aquesta recerca de solucions és important comptar amb la participació dels agents econòmics implicats” però també amb la “dels diferents grups polítics”. Aquesta petició, es remarca, s’està fent “des de la Cambra de comerç i de les associacions de comerciants”. 
 
Per això, demanen que el Consell General aprovi instar el Govern “a què impulsi la creació d’una comissió per l’elaboració d’una Estratègia Nacional pel Comerç així com per al seguiment del pla estratègic del turisme de compres”. Aquest òrgan hauria d’incloure “els diferents agents econòmics així com els grups polítics” amb representació parlamentària i “poder treballar de forma conjunta i amb consens les solucions per a la situació d’un sector clau per l’economia andorrana”. 
 
López ha defensat que “el futur del sector ens ha de preocupar a tots” i ha remarcat que els mateixos responsables del sector, com ara Cambra de comerç o les diferents associacions “ens demanen treballar plegats, replantejar el model i que les administracions públiques s’impliquin”. Des del PS, es posa en relleu que s’està parlant “d’un sector clau al nostre país, que genera molts llocs de treball i activitat impositiva i empresarial”. Per tant, ha defensat el conseller general socialdemòcrata, “és ineludible i inajornable que sigui aquest Govern qui creï aquesta comissió” que, apunta, es proposa “amb un esperit totalment constructiu”. 
 
Tags: