Partit Socialdemòcrata

El PS pregunta els motius de contractar un cap de gabinet jurídic i per què no s’aposta pel règim del tercer pagador

Crea: 03/07/2016 - 19:37
López i Gili durant una sessió de Consell General.
Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS) han tramitat dues preguntes que el Govern haurà de respondre de forma oral en la propera sessió de control al Consell General, prevista pel proper 17 de març. D’una banda, Pere López qüestiona l’executiu per “les motivacions” de la contractació de Jesús Emilio Torrejón com a cap del gabinet jurídic i també demana “les justificacions” del salari que percebrà. De l’altra, Rosa Gili vol saber per què, malgrat la seva necessitat, encara no s’ha implantat el règim del tercer pagador en la seguretat social.
 
En la primera pregunta, López recorda que les explicacions que s’han donat per part de diferents membres de l’executiu sobre la contractació del jurista valencià “no només no han estat coincidents entre elles sinó que a més semblen (si més no en alguns casos) no respondre a la realitat dels fets”. Per això, el també president del grup mixt vol que el Govern aclareixi davant del ple parlamentari “les veritables motivacions de la contractació del cap de gabinet jurídic així com les justificacions en relació a la remuneració que li ha estat fixada”. Cal recordar que, segons s’ha publicat a diferents mitjans del país, el sou que percebrà Torrejón ascendeix a 8.000 euros mensuals, i que els consellers socialdemòcrates fa dies van entrar una demanda d’informació per poder tenir accés al contracte signat entre l’executiu i el nou cap del gabinet jurídic. 
 
Per la seva banda, Gili vol saber el perquè encara no s’ha apostat de forma ferma per la implantació del que es coneix com a règim del tercer pagador. És a dir, que a l’hora de pagar un acte mèdic, l’usuari només hagi d’abonar el 25% que no cobreix la CASS i, d’aquesta forma, no hagi d’avançar el 75% restant, fet que per algunes persones pot arribar a suposar un seriós problema. 
 
La consellera general recorda que “és un tema del qual se’n parla des de fa molt de temps” i que “la necessitat és cada dia més important per la difícil situació que estan vivint alguns dels nostres ciutadans” com ara “persones aturades, aquelles que perceben pensions de jubilació o d’invalidesa baixes”. Per això, Gili demana al Govern “per quina raó, avui dia, després de parlar-ne i reconèixer-ne la necessitat des de fa molt de temps, el règim del tercer pagador no està encara ara en funcionament”.