Partit Socialdemòcrata

El PS mostra “preocupació” pels efectes de la nova llei de l’esport en alguns clubs i federacions

Crea: 11/28/2017 - 18:09
Pere López atenent els mitjans de comunicació.
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha expressat la “preocupació” de la formació per les conseqüències que pot tenir la nova llei de l’esport en relació a aquelles federacions o clubs de modalitats més allunyades de la neu o la muntanya. En aquest sentit, ha alertat que els criteris que fixa el nou text per al repartiment de subvencions per part del Govern poden perjudicar seriosament aquestes entitats i provocar que pateixin una davallada important dels seus ja exigus ingressos. Per això, i de cara al treball parlamentari del projecte legislatiu, el president del grup mixt ha tramitat una demanda d’informació on demana tenir accés als actuals plans esportius vigents i aprovats per part del ministeri. 
 
En concret, en l’escrit tramitat a Sindicatura, el conseller general socialdemòcrata demana que l’executiu li faci arribar “els plans nacionals de foment de l’esport andorrà vigents a data d’avui”. López ha posat en relleu que ja fa unes setmanes es va demanar, també via demanda d’informació, dades sobre les subvencions atorgades els darrers anys a clubs i federacions, una petició que, remarca, “és complementària” a la tramitada ara.
 
El parlamentari ha recordat que la llei de l’esport enviada per Govern al Consell General “contempla modificacions administratives” però ha expressat inquietud per “quin impacte pot tenir sobre les finances ja de per si malmeses de molts clubs i federacions”. Així, posa en relleu que “el primer criteri per adjudicar subvencions és la vinculació de l’activitat esportiva amb la neu i la muntanya i el segon la vinculació als plans nacionals que pugui adoptar el ministeri”. 
 
Per això, “volem conèixer quin són els actuals plans, perquè vist que és un dels criteris pot resultar la deducció que es vol afavorir o impulsar de forma més decidida uns esports i això pot comportar una disminució dels ingressos cap al conjunt de la resta de federacions, un fet que ens preocupa i molt”. López avança que amb la informació sol·licitada serà quan “valorarem el treball d’esmenes”. 
 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS