Partit Socialdemòcrata

El PS lamenta que no s’hagi escollit una Sindicatura “plural” i referma que treballa per “un govern alternatiu” a DA

Crea: 05/02/2019 - 19:47
Els set consellers generals del PS a l'hemicicle de Casa de la Vall.
El Consell General ha celebrat aquest dijous la sessió constituent de la vuitena legislatura, que ha servit per escollir els membres de la Sindicatura. Des del Partit Socialdemòcrata s’ha lamentat que no hagi estat possible que l’òrgan sigui “plural” i amb representació de quatre partits diferents, principalment per la voluntat de Demòcrates per Andorra d’ostentar els càrrecs de síndica i subsíndica, que han recaigut en Roser Suñé i Meritxell Palmitjavila. Rosa Gili, aspirant socialdemòcrata al càrrec de síndica ha expressat, però, que es continua apostant de forma ferma per un govern alternatiu al ‘taronja’ i ha avisat que s’hi treballarà per intentar aconseguir-lo fins al darrer moment.
 
La sessió constituent ha servit per a la presa de possessió dels nous consellers generals, entre ells els set del futur grup socialdemòcrata, que s’ha de configurar els dies vinents: Pere López, Susanna Vela, Judith Salazar, Jordi Font, Roger Padreny, Quim Miró i Rosa Gili. Aquesta darrera, juntament amb Salazar, eren les candidates del PS a síndica i subsíndica respectivament. “L’hem presentat perquè era important plasmar que és un error que no hi hagi una sindicatura plural, quatre llocs per quatre partits, fórmula que hauria recollit realment els resultats de les eleccions”, ha comentat la parlamentària escaldenca. 
 
 
Finalment, la candidatura guanyadora ha estat la formada per les demòcrates Roser Suñé, que es converteix en la primera síndica general de la història, i Meritxell Palmitjavila, que ha obtingut fins a 17 vots. La llista de Gili i Salazar ha rebut set dels vots, tots dels consellers generals del PS. Posteriorment a aquesta votació, s’han escollit els secretaris de Sindicatura. Un dels dos serà la socialdemòcrata Susanna Vela. Ferran Costa, de Liberals, és l’altre elegit. 
 
La sessió ha tingut un altre dels punts culminants en la promesa del càrrec per part de tots els consellers generals escollits el passat 7 d’abril. Entre ells, destaca Roger Padreny, que es converteix, amb tot just 25 anys, en el parlamentari més jove de la història d’Andorra. 
 
Ara s’obre el termini per presentar les candidatures de cara a la sessió d’investidura. Des del PS, Gili ha refermat la voluntat de treballar fins al darrer instant i intentar “fer el que convingui per construir un govern alternatiu” al demòcrata. Així, ha recordat que “les majories de DA no han sigut positives pel país i els resultats ens han dit que la gent no vol una continuació”. Per això, “volem un canvi” que es buscarà negociant amb la resta de forces polítiques, ja que s’entén que es tracta de “la nostra legítima obligació”. 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS