Partit Socialdemòcrata

El PS destaca “l’encert” d’afegir agents econòmics i socials als treballs pel pacte d’Estat per la Unió Europea

Crea: 09/13/2016 - 17:36
Un instant de la reunió celebrada a Govern.
El conseller general del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López ha destacat la importància que per al futur de la negociació amb la Unió Europea té haver incorporat al pacte d’Estat els agents econòmics i socials i haver creat una taula conjunta de treball. Així ho ha manifestat, justament, després de la segona de les reunions de l’òrgan, celebrada aquest dimarts a Govern, que ha servit per marcar ja un calendari més concret de trobades amb els diferents actors. El parlamentari s’ha mostrat convençut que aquesta fórmula ajudarà a “entendre millor l’oportunitat que representa aquesta negociació i a què es pugui concloure en els millors termes”. 
 
López i el també conseller general Gerard Alís han representat el PS en la reunió, on també hi eren membres de patronals com la Confederació Empresarial (CEA), l’Empresa Familiar Andorrana (EFA) o l’Associació de la Micro, Petita i Mitjana Empresa (Pime); sindicats, com la Unió Sindical d’Andorra (USdA) o el Sindicat Andorrà de Treballadors (SAT) o col·legis professionals, a banda del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, i el cap de Govern, Toni Martí. A la sortida, el parlamentari ha posat en relleu que “es demostra que ha estat un encert crear aquesta taula de treball”. En aquest sentit, ha recordat que, mesos enrere, hi havia hagut “la queixa que no havia informació sobre l’estat de les negociacions”, circumstància que ara s’ha corregit".
 
“Sempre vam demanar, des que es va constituir el pacte d’Estat, que s’ampliés el treball amb els agents econòmics i socials. Ara, la informació arriba de mica en mica i el dossier europeu s’anirà coneixent més”, ha explicat López, que s’ha mostrat “satisfet” per haver “contribuït” a la creació d’una taula que “era necessària”. Així, ha expressat “el convenciment que això ajudarà a entendre millor l’oportunitat econòmica que representa aquesta negociació i a poder-la concloure en els millors termes”. El conseller general socialdemòcrata ha recordat també que els assessors del PS en aquesta matèria “estan a disposició dels agents econòmics i socials”.
 

El parlamentari s’ha posicionat al costat del secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, que en declaracions també a la premsa ha defensat la necessitat que la negociació amb la UE també beneficiï els treballadors amb un marc laboral i social més proper al dels països comunitaris. “L’acostament a Europa no ha de ser només econòmic, també social. Ho hem dit amb la Carta Social i amb altres temes”, ha indicat López, tot apuntat que “la normativa europea ja es pot aplicar” a les legislacions que en aquesta matèria es puguin portar al Consell General en el futur pròxim.