Partit Socialdemòcrata

El PS demana a patronals i a grups parlamentaris a fer aportacions per millorar la llei d’emprenedoria

Crea: 03/16/2017 - 16:25
Un instant de l'acte de presentació.
Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS) han presentat en un acte a la Cambra de Comerç la proposició de llei de suport als emprenedors, la seva internacionalització i el seu finançament entrada a tràmit fa unes setmanes al Consell General. L’objectiu de la trobada, a la qual han assistit representants de la mateixa Cambra, com el seu president Marc Pantebre, així com d’altres organitzacions empresarials, com el màxim dirigent de la Confederació Empresarial (CEA), Xavier Altimir, era presentar els punts bàsics del projecte legislatiu així com començar a recopilar suggeriments de millora que puguin afegir-se posteriorment al text via esmenes. De fet, des de la formació s’ha volgut animar que es facin el màxim nombre d’aportacions per aconseguir una legislació realment efectiva.
 
Gerard Alís ha volgut destacar que el text ha causat una bona impressió entre la trentena llarga d’assistents a la reunió. “El feedback ha estat positiu; creiem que l’han rebut amb bons ulls”, ha afirmat. A la vegada, ha indicat que “ara esperem que tingui el màxim d’aportacions possible per millorar la llei”, tot recordant que “nosaltres mateixos podem fer esmenes i incorporar aquelles coses que els empresaris considerin que necessiten”.
 
 
La demanda, de fet, va també dirigida als altres grups parlamentaris, amb qui està prevista una reunió aquesta tarda també per presentar-los el text. Alís ha indicat que, per ara, “també hem rebut una impressió positiva” i ha fet una crida a què s’accepti la presa en consideració de la proposició per poder debatre-la en comissió i millorar-la. 
 
El parlamentari socialdemòcrata ha volgut posar en relleu que la llei proposada “és necessària en una època de crisi per fomentar l’emprenedoria i donar avantatges perquè la gent es llenci a iniciar un negoci”. En aquest sentit, ha recordat que la proposició legislativa “té mesures importants tant per a la configuració de noves empreses com per aportar finançament”. Així, ha explicat, “permet fomentar l’emprenedoria amb la vessant de la formació, la creació de noves estructures societàries, subvencions a projectes concrets i, també, noves fórmules de finançament per garantir-ho”.
 
 
Un altre punt clau del text, ha manifestat Alís, és la simplificació i agilització dels tràmits per posar en marxa un nou negoci. En aquest sentit, ha apuntat que, actualment, “un fre a la inversió estrangera és la burocràcia i la tramitació administrativa que es requereix”, problema que el text vol solucionar, ja que “dóna un impuls a procediments electrònics i als terminis per començar a fer l’activitat econòmica, sense perjudici que posteriorment es facin els controls administratius per tenir l’obertura definitiva”. 
 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS