Partit Socialdemòcrata

El PS demana informació sobre el concurs per a la nova concessió del servei de transport públic

Crea: 07/21/2016 - 12:17
Un dels busos que fan el servei (Cooperativa Interurbana).
La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS), Rosa Gili, ha tramitat una demanda d’informació mitjançant la qual vol obtenir diferent documentació vinculada al concurs licitat per Govern per impulsar la nova concessió de les línies de transport regular de viatgers. Des de la formació, s’ha mostrat una certa “preocupació” arran de les crítiques formulades des de les empreses que actualment realitzen el servei cap al projecte de l’executiu, especialment per la possibilitat que una eventual mala gestió pugui acabar afectant la qualitat del servei als usuaris i els llocs de feina de les empreses.
 
Per això, Gili ha tramitat la demanda a Sindicatura en la qual sol·licita que se li faci arribar, justament, el plec de bases de la licitació. També reclama poder accedir a un informe elaborat el 2004 per la Universitat Politècnica de Madrid “relatiu a treballs d’assistència tècnica per a la realització d’estudis previs i la redacció d’un plec de bases per a la concessió del sistema de transport públic interurbà de viatgers a Andorra”, un estudi que, recorda, va ser encarregat segons un edicte publicat el 28 d’abril d’aquell any per un import de 127.056 euros. En la demanda, la parlamentària socialdemòcrata també sol·licita a Govern “tots els contractes de concessió vigents a data d’avui”. 
 
La parlamentària socialdemòcrata ha recordat la “polèmica” que ha sorgit els darrers dies al voltant del concurs per a la nova concessió i ha apuntat que, des de la formació, “volem tenir més informació”. I és que, ha remarcat, el del transport públic, “és un tema que ens preocupa”, ja que es tracta d’un servei que “ha de funcionar, i més en un país turístic com Andorra”. La consellera general del PS ha indicat que “sabem que s’han de fer millores” en el servei i ha recordat que “sovint ens arriba que el preu és massa elevat”. 
 
Gili ha posat en relleu que entre la documentació sol·licitada hi hagi, a banda del plec de bases i els contractes actuals, l’informe elaborat el 2004 per la Universitat Politècnica de Madrid. Ha apuntat que “va costar bastants diners” i ha manifestat que “entenem que va ser força aprofundit” i, per tant, pot ser una informació útil a l’hora d’avaluar l’actual situació.