Partit Socialdemòcrata

El PS demana els informes sobre l’autorització d’una benzinera al costat del pont i la rotonda de la Margineda

Crea: 03/16/2016 - 19:38
El pont de la Margineda, amb la benzinera en obres (Bon Dia).
Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS) volen aclarir per què s’ha permès la construcció d’una benzinera dins del perímetre de protecció d’un monument com és el pont de la Margineda i a tocar d’un punt conflictiu per a la circulació com la rotonda situada també al costat del monument. Per això, Rosa Gili i Pere López han tramitat a sindicatura dues demandes d’informació per ampliar les dades sobre l’autorització concedida a aquesta instal·lació. Les peticions inclouen, d’una banda, els informes realitzats per la Taula Nacional de Mobilitat en relació a l’accés a la futura gasolinera i, de l’altra, els elaborats tant pel Consell Assessor del Patrimoni com pel mateix ministeri de Cultura.
 
Diversos mitjans del país han informat els darrers dies de la polèmica generada per la construcció d’aquesta benzinera, molt propera al pont romànic de la Margineda, un dels monuments del país que ja disposava d’un perímetre de protecció en vigor. Les mateixes informacions posaven en relleu l’opinió d’experts en patrimoni, que expressaven tant el disgust pel fet que l’entorn del pont quedi afectat per la nova instal·lació com els dubtes sobre si és correcta o no l’autorització atorgada.
 
Davant aquesta polèmica, el PS, que ja durant la passada legislatura va mostrar-se crític amb els canvis a la Llei de Patrimoni i els efectes que aquestes modificacions podrien suposar pels entorns dels monuments del Principat, vol tenir més dades per analitzar la situació. Així, d’una banda, López ha sol·licitat que se’ls faci arribar “tots els estudis d’impacte del Consell Assessor del Patrimoni i d’altres informes que puguin haver encomanat el ministeri de Cultura en relació a l’autorització d’una benzinera situada entre la carretera general 1 i l’avinguda d’Enclar d’Andorra la Vella i propera al pont de la Margineda”. 
 
Un altre punt que preocupa l’impacte que pot tenir pel trànsit l’obertura de la gasolinera a una cruïlla, la rotonda de la Margineda, ja habitualment delicada en matèria de seguretat. Per això, Gili ha reclamat que se li faci arribar “tots els informes establerts per la Taula Nacional de Mobilitat que contemplen les afectacions al trànsit lligades als futurs accessos de la benzinera”. 
 
Territori: