Partit Socialdemòcrata

El PS demana a Andorra Telecom el contracte de compravenda d’accions de MásMóvil

Crea: 09/14/2016 - 17:02
L'encara seu d'Andorra Telecom a l'avinguda Meritxell.
La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili ha tramitat una demanda d’informació a Sindicatura mitjançant la qual vol obtenir tota la documentació relacionada amb l’adquisició per part d’Andorra Telecom de part de les accions de la companyia espanyola de telecomunicacions MasMóvil. La formació vol poder conèixer amb més detalls els termes de l’operació per poder fer una millor valoració tot recordant l’elevat cost que aquesta ha tingut per a les arques de l’empresa del Principat. 
 
Així, en l’escrit tramitat aquest dimarts al Consell General, la parlamentària reclama “el contracte de compravenda d’accions entre la companyia espanyola MasMóvil i Andorra Telecom”. L’operació, recorda Gili, ascendeix “segons publicacions de Govern” a un “valor de 10,5 milions d’euros” i suposa “el control d’un 2,7% de la dita companyia”. La consellera general socialdemòcrata també demana que “s’adjuntin annexos i altra documentació relacionada amb la compra d’aquestes accions”. 
 
Gili ha recordat que la compravenda d’accions de MásMóvil ha suposat el desemborsament per part d’Andorra Telecom “d’una quantitat de diners molt elevada”. Per això, ha defensat, “la societat andorrana ha de saber els termes del contracte”. La parlamentària socialdemòcrata afirma que, justament, aquest és un dels objectius de la demanda d’informació, tot i que també ha de permetre comprovar altres aspectes.
 
Així, ha remarcat la consellera general, en el moment d’anunciar l’operació el ministre d’Administració Pública, Transport i Telecomunicacions, Jordi Alcobé, va avançar que també comportaria alguns avantatges per als clients d’Andorra Telecom i, també, pel país en l’àmbit de generació de llocs de feina. Gili ha explicat que “ens agradaria veure si hi figuren aquests aspectes que es van anunciar, com ara tarifes d’itinerància més barates a Espanya i llocs de treball al Call Center”. En definitiva, el PS el que vol és “saber exactament què figura al contracte, tenir-ne coneixement i poder-ho valorar millor”.