Partit Socialdemòcrata

El PS demana al Govern més informació sobre l’anunciada reforma de la funció pública

Crea: 09/06/2016 - 17:15
Gili, durant una sessió de Consell General (E.Comellas / Consell General).
La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Rosa Gili vol tenir més dades sobre els treballs d’assessorament que el Govern ha encarregat a l’empresa Consultores de la Gestión Pública i que, segons es va explicar la setmana passada, han de servir per tirar endavant la llargament anunciada reforma de la funció pública. Per això, la parlamentària ha tramitat a sindicatura una demanda d’informació mitjançant la qual vol accedir a tota la documentació sobre el concurs convocat per encomanar aquesta tasca. Des de la formació es posa en relleu que, per ara, l’executiu no ha explicat amb prou detalls cap a on vol encaminar els canvis que vol impulsar en l’administració pública.
 
En l’escrit fet arribar aquesta setmana a Sindicatura, Gili demana expressament que se li faciliti “el o els plecs de bases relatius als treballs d’assessorament per a la reforma de la Funció Pública”. La consellera del PS també sol·licita que se li enviïn “el o els contractes firmats amb l’empresa a qui s’han adjudicat les diferents fases del treball”. 
 
La consellera socialdemòcrata ha explicat que aquesta demanda d’informació ve donada pel fet que “ens interessa saber quina idea té de reforma de la funció pública el Govern”, detalls que, fins ara, no han transcendit. “Per les declaracions que s’han fet no ens sembla prou aprofundit”, ha indicat. 
 
La parlamentària remarca que l’empresa contractada, que cobrarà prop de 90.000 euros per la feina, “ha de posar en pràctica la política que vol el Govern en relació als funcionaris”. Per això, des del PS s’entén que en la documentació sol·licitada hi haurà detalls que permetin conèixer quina és la voluntat del gabinet encapçalat per Toni Martí. “Esperem que aquests plecs de bases i els contractes firmats ens donin exactament quin és l’encàrrec que s’ha donat”, ha apuntat Gili.