Partit Socialdemòcrata

El PS demana ajuda a la CEA per evitar que DA “desvirtuï” la llei d’emprenedoria i la regulació del crowdfunding

Crea: 02/07/2018 - 18:45
Un instant de la reunió.
Els consellers generals del Partit Socialdemòcrata (PS), Gerard Alís, Rosa Gili i Pere López, s’han reunit aquest dimecres amb representants de la Confederació Empresarial (CEA) per abordar diferents punts de l’actualitat econòmica, en especial temes que s’han de treballar durant el període de sessions que ha de començar al març. Durant la trobada, els parlamentaris han volgut traslladar a la patronal la importància que, al seu entendre, té la proposició de llei de l’emprenedoria tramitada des de la formació, tot advertint que alguns dels canvis proposats per Demòcrates per Andorra (DA) via esmena poden comprometre seriosament l’eficiència del text. Per això, han demanat el suport de l’entitat per mirar d’aconseguir que la majoria es replantegi el seu posicionament actual. 
 
López ha defensat que la llei “és un text important, que vol donar un marc jurídic més simplificat a l’activitat dels emprenedors” i que pot ser de gran utilitat en permetre que qui vulgui impulsar un negoci d’aquestes característiques el pugui posar en marxa esquivant “tota la complexitat administrativa de la via habitual”. El conseller general també ha recordat que el projecte legislatiu també regula formes de finançament alternatives, com ara el crowdfunding. “Andorra no pot trigar més en regular tant la figura de l’emprenedor com aquestes fórmules”, ha apuntat el parlamentari.
 
El conseller general del PS ha alertat que l’eficàcia de la proposició de llei pot quedar seriosament afectada pels canvis que hi vol introduir DA. “Ens preocupen notablement les esmenes que ha fet. Si es fan efectives desvirtuaran un projecte de llei ben treballat i interessant”, ha alertat. En aquest sentit, s’ha volgut recordar “el que va passar amb la llei de cooperatives”. Així, ha indicat que “era també una bona iniciativa, treballada amb assessors de primer nivell, i que, per les esmenes de DA, no té aplicació pràctica. Això no pot tornar a passar”. 
 
Altres assumptes abordats
La reunió, a la qual han assistit el president de la CEA, Xavier Altimir, la seva directora, Sílvia Gabarre; així com altres membres de l’entitat, ha servit per parlar d’altres temes, com l’estat de les negociacions per assolir un acord d’associació amb la Unió Europea, les lleis laborals a tràmit presentades per DA i la reforma de la Funció Pública que vol impulsar Govern.
 
A més, el PS ha defensat la proposta dels règims especials per a l’impost de societats que es volen introduir amb les esmenes a la modificació legislativa a tràmit. López ha recordat que, entre altres, s’aposta per un règim de comerç internacional “més exigent a nivell de presència de l’activitat al país”. El conseller general defensa que “el país no ha de renunciar necessàriament a tenir un règim especial atractiu per a futures empreses o per donar sortida a les que ja s’hi han acollit”. 
 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS