Partit Socialdemòcrata

El PS constata la gravetat de la situació al Pas de la Casa i reclama “un accés provisional” el més aviat possible

Crea: 04/30/2019 - 19:06
Els consellers generals del PS parlen amb Óscar Ramon, de l'associació de veíns:
Els consellers generals electes del Partit Socialdemòcrata (PS) Pere López, Jordi Font i Roger Padreny han visitat aquest dimarts al matí el Pas de la Casa. La voluntat era conèixer de primera mà la situació que es viu a la localitat encampadana arran de tall de la carretera amb França per culpa d’una esllavissada. En el passeig per la localitat, han pogut constatar les greus afectacions que la situació està tenint per als empresaris i comerciants i, per això, han instat a buscar “una solució immediata” que passi per garantir “un accés provisional” a la localitat des de territori francès. 
 
López, Font i Padreny han visitat el poble i han pogut parlar amb veïns i comerciants, a banda de comprovar, per exemple, com molts negocis han optat per abaixar les persianes davant l’escàs nombre de visitants i, per tant, de clients. “Estem desolats per la situació”, ha afirmat Font al mateix temps que remarcava que el problema “és greu pel Pas però també per al país”. Per això, ha defensat que “cal una solució immediata” i intentar que “hi hagi un accés provisional per donar vida al poble” el més aviat possible.
 
Per a Font, tot i admetre que l’RN-22 és una via de França, caldria tenir en compte que “és una carretera internacional”. Al seu entendre, per tant, “hi hauria d’haver més participació d’Andorra en tot el que l’afecta”. 
 
 
Ja a la tarda, Font i Padreny han participat en la reunió que el cap de Govern en funcions, Toni Martí, han mantingut amb representants de les diferents forces polítiques del Consell General. Allà els ha traslladat l’estat de la situació i les diferents mesures que l’executiu preveu adoptar per afrontar la situació.  
 
Territori: 

Sobre l'autor

imatge de PS
PS