Partit Socialdemòcrata

El PS considera que l’Observatori avala les crítiques a la manca de transparència en el cas BPA

Crea: 12/30/2015 - 16:40
Treballadors i afectats pel cas BPA es manifesten a l'avinguda Carlemany (ANA)
El Partit Socialdemòcrata (PS) considera que l’Observatori fet públic aquest dimarts pel Centre de Recerca i Estudis Sociològics (CRES) avala les crítiques fetes, tant des del propi partit com des del grup parlamentari, a la manca de transparència en la gestió de la crisi de BPA per part de Govern. Així ho ha apuntat la consellera general Rosa Gili, que també ha lamentat la “retenció d’informació” en el cas de la part de l’enquesta on es preguntava sobre Vivand tot recordant que DA sí va tenir accés a aquestes dades, fet que va perjudicar la resta de llistes que es van presentar a les eleccions comunals a Escaldes-Engordany.
 
El sondeig posa en relleu que una àmplia majoria dels entrevistats consideren poc transparent la gestió de l’afer BPA duta a terme des del Govern. Això ha permès Gili afirmar que “constatem que la ciutadania comparteix els nostres neguits”, tot recordant que “no hem parat de reclamar més informació i de dir que no s’ha explicat prou tot el que ha passat”. Per a la consellera, ara la població “està dient el mateix”, fet que els referma en la voluntat de seguir demanant més dades.
 
Gili ha volgut posar en relleu que, a diferència dels partits a l’oposició, “a la ciutadania no se la pot acusar de voler treure rèdit polític”. Per tant, al seu entendre, “realment hi ha aquesta percepció” [manca de transparència] i “estaria bé rectificar en aquest sentit”. 
 
L’Observatori també evidencia la preocupació de la gent per les prestacions socials, com ara les pensions. A l’entendre de Gili, un dels motius es troba en l’entrada en vigor dels canvis a la Llei de la CASS i en l’afectació que han tingut en la població. “S’ha començat a aplicar i la gent s’ha vist perjudicada i per això surt ara”, ha apuntat. 
 
Gili s’ha mostrat crítica amb el fet que l’enquesta, i en particular la part on s’avalua l’opinió de la població sobre Vivand, s’hagi retardat tant quan, havent-la elaborat a l'octubre, es podia haver publicat molt abans de les eleccions. La consellera general del PS té clar que la zona per a vianants “està agradant i ens en alegrem”, però lamenta que les dades no s’hagin conegut fins ara i, especialment, que els candidats de DA sí que haguessin tingut accés com es va evidenciar en alguns dels debats electorals. “Estem disgustats”, ha afirmat ja que “sense posar en cap cas en qüestió la professionalitat del CRES, pensem que hi ha hagut una intervenció de Govern o de més amunt per retenir la informació”. Aquest fet va provocar que “tots els partits que no fossin el que governa van quedar perjudicats”. I és que, ha afirmat Gili, “va quedar clar que DA sí estava al corrent de l’enquesta”. La parlamentària ha explicat que, de saber aquestes dades, les propostes del programa electoral del PS sobre Vivand haguessin estat ben diferents. “Si haguéssim sabut aquests resultats no ens hauríem ni plantejat  certes propostes. Si el 90% hi està a favor, el tema està enterrat. La gent ho vol i ja està”, ha argumentat.